Grattis

Hanna på 28-årsdagen!!
Hoppas att du har haft en fin dag med många presenter  med massa god fika!


Rätt eller fel?

Sitter här helt trött i huvudet,har varit på möte med chefen idag för att gå i genom min lön som jag anser är helt fel! Sedan April så har jag fått fel lön,även denna månad fast de handlade bara om 4 timmar. Jag har fått extra utbetalingar i 3 månader nu och börjar funderar på att någonstans måste det vara fel! Satt å kollade igenom mina lönesspec och fick inte ordning på nåt,som en sak jag såg,att när jag jobbade storhelg och har inte fått storhelgsersttningen! gwrrr!!!
Fattar inte vad felet är men min chef vet inte vad jag menar kan vara felet,men som jag ser det så jobbar jag ungefär lika mycket varje månad och visst så skijer sig ob ersättningen sig varje månad men inte så mycket att man börjar fundera på vad som är fel. Det handlar om några timmar hit och dit,så så stor skillnad på lönen kan det inte vara,men men jag kanske har fel men då är det ju ingen vitts att jobba över i ca 30 h mär jag får ungefär samma då som när jag bara har jobbat 23 h övertid. Men chefen skulle kolla igenom min lönespec får se vad som är fel eller inte fel.Men det var som jag sa att bättre att kolla igenom det än att jag ska ligga vaken på nätterna och fundera på det,men samtidigt så vill jag ju inte ge min chef merjobb men det måste ju kollas upp,och är det så att jag har fel då tänker ju jag absolut inte fortsätta jobba som jag gör,aldrig i livet! Då räcker det ju att jobba typ 25h övertid och sen e det bra! ajaj det ornar väl till sig,men det är så lessamt...

I går var jag världens hurtbulle! Efter mötet på jobbet så hämtade jag sissela och vi gick i väg en riktigt lång prommenad,det var så gött och när man har en hund med sig så går det liksom lättare på något vis! Så jag tänker ta men henne ut på en lång prommenad  varannan dag,man kommer liksom ut,inga ursäker!
Var sedan duktig och gick hem duschade och lagade mat,och laga mat nuför tiden i detta hem är sällan.
På kvällen så kom Ingela och vi drog upp till berget för att träffa Tessan och Anton för en tipsprommenad och fika. Jättekul! Och jag fick en ny kompis Anton 4 år!hihi
Vet inte direkt hur själva tips prommenaden gick men kul var det och en ordentlig,svettig prommenad blev det!
Och nu ska ni höra!! Medans vi gick runt så kom en kvina fram och frågade om vi hade något emot att vara med på kort  för en utställning på  museumet?! Ja varför inte!
Men sen kom vi på att vi frågade aldrig vad det var för utställning!! haha
menmen det som lever får se..
Sedan blev det fika för hela slanten,jättekul att bara sitta och prata,om allt och ingenting!
Så på torsdag ska det prommeneras igen med Ingela.

Nu borde jag plocka i ordning lite innan det är dags att packa nattväskan till jobbet,för innan jag börjar jobba ska jag va lite barnvakt!  När jag satt på och prata med chefen på hennes kontor så stog någon utanför å vikade,då var det Nathalie,chefen tittade på mig när jag vikade på henne precis som vad håller du på med,det var Nathalie sa jag,jaha säger hon och asgarvar..hihi

Funderar på att klä om mina möbler antigen riktigt mörkt eller i ekfärg! Ska försöka fota proven som jag har och lägga ut här, det vore riktigt kul! Är nog sugen på ek,för den mörka färgensom jag är ute efter fanns inte....
vi får se vad som  händer...

ha de gott,hejhej


Kesoplättar

blev min kvällsmat i dag!
Var lite skeptisk till det men det var jättegott!

2 ägg
1 liten burk naturell keso
3 msk dinkelmjöl (jag tog grahamsmjöl)
lite salt

Jag gjorde den första lite för stor men de andra gjorde jag lite mindre i storleken och det blev kanongott. Jag hade ingen sylt hemma så jag blandade i lite frusna hallon i smeten,mumsigt
Denna rätt kommer att återkomma i mitt hem,enkel,nyttig och går fort att göra!
Tog tyvärr ingen bra bild,,,

I dag har det varit en lungn  och lite knasig dag..
Har varit en sådan dag på jobbet då allt går fel,jag var virrig från de att jag kom till de att jag gick hem!
Som vid lunchen skulle jag hälla upp mjölk till ett barn och tar glaset i handen och häller mjölken på handen i stället för på glaset,och snacka om att det blev ett enda stort asgarv runt borde,för det är ju sååå roligt när fröken spiller!
Jag sa fel namn till fel barn,aa de har varit en helknasig dag iaf.
Sedan hämtade jag Emelie på förskolan,nyvaken och härlig.kännde knappt igen tösa för när hon är nyvaken hemma så är hon sååå sur å grinig men i dag på förskolan så var hon jätteglad och go!
Hon hade pratat hela dagen om att jag skulle komma och hämta henne! Hon e så go,hon brås på sin faster,hihi
Sedan var de fritids för att hämta Nattis. Men jag måste bara fråga,Är det bara jag som tycker att dessa förbannade barn stolar är helkassa att knäppa???
Jag blir lika irriterad varje gång,så efter att ja försök i ca 10 min så sa ja:Emelie får sitta på din kudde Nattis och du i fram för snart så kastar jag ut den här pip pip stolen!!
Tjejerna bara skratta....

Sedan bar de av till mössebergsbagarn och köpa fika.

Så nu sitte jag här och  kollar lite recept på bröd,tänkte börja baka själv.Brödet i affären är ju så lessamt! Har hittat några recept som verkar ok,men jag är ju ingen höjdare på att baka så de lär väl bli ett äventyr..

Någon mer än jag som ska till parken i morgon på 80-talsfest?


Nä nu ska jag plocka i ordning innan det är dags för bingen..

hejhej

Fröken argbigga=Jessica

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade denna blogg,är dags för det nu. Har liksom inte haft humöret med mig riktigt,helt ärligt så har jag gått och varit ganska så förbannad hela veckan!
Är så trött på folk som inte kan med och stå för sina åsikter och vänner/kollegor...
Är det så svårt att säga vad man tycker?
En sak är klar,det var sista gången jag gör något för att förbättra situationen! Jag kommer och gör mitt och inget annat! Varför ska jag hålla på för när det helt plötsligt inte passar för att andra ifrågasätter?
Nu är det slut med det,är så less på det..
Synd bara för jag trivs ju..
Tur att jag har er på annexet annars vet jag inte vad jag skulle göra,ny bryr er och lyssnar när jag spyr galla. Tack!

Mia,vi pratade om andra jobb som ger  bättre betalt! Är så sugen just nu så du anar inte!

På annexet idag;
Så pratade jag och kollega M med en förälder om syskon,det är ju inte lätt när  storasyster inte vill ha lillasyster i häcken hela tiden!

Jag:jag förstår storasyster,vet själv hur de va att  ha lillasyster i häcken hela tiden som barn.
Föräldern: var det jobbig?
Jag:ja det var jättejobbig.
M ser fundersam ut.
M: men jag va ju lillasyster! Det var inte alls roligt att aldrig få vara med!
Föräldern: nä.det är klart,att vara den lilla hela tiden är ju inte kul.
M: Nä!
Jag:Men jag då? Jag är mellanbarn!
M:Ännu värre.
Jag; Ja,och det värsta var ju att det min storebror gjorde mot mig,gjorde jag ju mot min lillasyster. (förlåt Marie)
M: Kanske var tur att jag var lillasyster,för mellanbarn har man ju hört att det är värdelöst att vara!
Jag: mm de var det..
Ganska rolig diskussion vi hade,men det är väl så med alla syskon.

I dag gick jag in på synsam för att kolla om mina linser hade kommit,som jag beställde för hela 3 veckor sedan,men ICKE! Var nåt fel på produktionen,så då fick jag en dagslinser för 1 månad gratis! Snacka om att jag vlev glad! Eftersom detta inte har varit min bästa månad rent ekonomiskt så klagar jag verkligen inte! Tack så mycket!

Nu måste humöret vända och tröttheten försvinna,för jag orkarinte mer, ju mer man sover desto mer trött blir man ju men vad ska man göra när man inte orkar hålla sig vaken?
Ska gå och ta lite tester för att se om jag har någon vitaminbrist eller nåt får något fel är det,för så här trött kan man inte vara när man har haft 4 veckor semester!

I morgon så ska jag hämta Emelie på dagis och Nathalie på fritis!
Nathalie började ettan idag,hon börjar bli stor!

Nä nu ska jag krypa ner i bingen  innan jag somnar sittandes med datan i knät!

Hejhej


Imorgon så ska det


Städas och tvätta en massa kläder..

Och sen så måste jag ju sätta ihop min nya hylla till badrummet,bilder kommer.
I dag tror jag att jag har varit runt i hela Falköping och fart runt. Jag körde mormor så hon kunde hämta sin bil på som var på lagning,hämtade mamma på jobbet,vaxat benen på sani,fikat med Jennie,varit på systemet,varit  på jysk och sist men inte minst så har jag handlat på willys.
Det har verkligen gått i ett hela dagen!!
Vill sätta ihop hyllan nu men vet inte om jag orkar eller för den delen känner för det!
Jag har varit sååå trött idag,tar ett tag innan man kommer in i jobbtakten igen,men sedan ska jag inte klaga för jag är ju ledig i 3 dagar,kan man ju säga för jag börjar ju inte förren kl 21 på fredag. Jag vill verkligen få till en fika med Åsa,jag tänker så på henne,hur livet kan vara  mot vissa och andra har det hur bra som helst.
Ibland så tänker jag på hur man (jag) gnäller och tjatar om skitsaker,ajaj jag har så ont i huvudet, medans det finns de som kämpar för livet. Visst mina bekymmer de är ju viktiga och stora  för mig,men det är verkligen en världslig sak,jag har ju iaf min hälsa. Man är liksom aldrig riktigt nöjd,det finns alltid den där lilla saken man vill ändra eller köpa.Det var som när jag köpte mitt ekbord till köket för en ganska stor peng,då sa jag till min svägerska att nu är jag nöjd,nu vill jag inte ha något mer till hemmet.Kände verkligen så,meeen NU så skulle jag vilja ha en platt-tv,som jag funderar på att köpa till mig själv i julklapp. Behöver jag verkligen den???
Skulle inte tro det!!
Man är verkligen aldrig nöjd!
Vilka bekymmer??
Det är en världslig sak,jag mår bra,jag har min hälsa.
Tänker så mycket på Åsa och pappa...

nä,nu sluter jag skriva innan jag deppar ihop helt...

hejhej

God natt

Sitter här och är helt slut i både kropp och själ efter dessa 2 dagars arbete. 2 dagar tänker ni nu,det är ju inget. Jo,om man jobbar nätter med sovande jour så är det jobbigt när man inte sover mer än 1,5h på natten. Sedan är det ju även arbetstid på dagen,så nu sitter jag här och är inte långt ifrån drömmarnas land...

Mötet på jobbet gick bättre än jag trodde,synd bara att det ska vara så svårt för oss alla att få ihop våra tider,men förhoppningsvis så blir det bättre med alla barn vi får nu! Positivt tänkande!

Är ledig ons,to och jobbar sedan fredag natt till lördag kl 12.
Tror att jag ska ta mig till Mio en av dagarna,måste kolla in mattan jag vill ha ju....

Nä,nu är de sleep mode som gäller för mig...


Go morron,go morron

Nyss hemkommen från jobbet,så sitter jag här i soffan och väntar på att äggen ska bli klara.Är väldigt sugen på frukost nu..
När jag åkte från jobbet så ville jag sticka till badet för att simma lite,men icke!
Mellan 8-15 så är det simskola!
Jag var där 7:20, då hade jag ju inte hunnit simma mer en 15-20 min! Irriterande!
Menmen det får bli en annan dag...

Har inte sovit mer än 1 timme natt så jag ska göra allt för att hålla mig vaken,för somnar jag nu så måste jag upp vid 9 igen för vi har möte kl 10-12. Sen börjar jag ju jobba kl 14 igen...
Tänkte höra med Elin om hon kanske var sugen på att äta lunch ihop,kanske på Mingus.

Nu är nog äggen klara,så nu ska teet göras klart och smörgåsen..

hejhej


Vilken skulle du välja?

Till vardagsrummet..








Halva arbetspasset kvar..

ja,nu är halva första passet kvar bara resten kvar. Börjar kl 21 igen och slutar kl 07 i morgon bitti.
Visst är det lessamt med sådana här dagar när jag slutar 17 och börjar 21 igen men det går men lessamt är det. Men vad ska man göra? Det är ju ett jobb iaf,och det är jag ju glad för!


Denna första halva dag efter semstern har varit seg,det har varit roligt att träffa min kollegor igen,de är så härliga.!
Bara natten kvar..

Imorgon har vi möte på jobbet kl 10,får se hur det går,tror att jag har funderat lite väl mycket på det och det lär nog inte bli som jag har tänkt i huvudet,för varför skulle det bli det? Vore gött om jag fick min tjänst höjd men det lär aldrig hända!
aja det ger sig i morgon,ska inte fundera mer på det..

Nu ska jag bara komma på något att äta  innan det är dags att packa väskan,och åka iväg igen.
Men en sak är säker!
Jag ska ta mig en kopp te innan det är dags att sticka,otippat va??
Men först ska jag kolla på aftonbladet om det har hänt något idag som man borde veta om..

hejhej

Frukost med en släng av ångest

inför att börja jobba igen,men det ska bli riktigt gött att komma igång igen.Måste bara komma innaför dörren på jobbet så ordnar det upp sig!

Sitter här igen med en kopp te,jag har nog blivit beroende eller nåt,dricker te så det står härligt till..
Måste ladda inför jobbet ju....

Malin,kul att prata med dig igår.Det är bara att komma förbi när du vill!

Nu ska jag dricka upp teet och göra mig i ordning mig inför jobbet.

hejhej


Mio

blev det inte idag utan det blev fika med kusin Malin stället,mysigt! Mormor har varit här i kväll och tjötat..

Nu ska jag göra mig i ordning för bädden,gosigt värre...


hejhej

Nu är slutet här

på semstern,imorgon börjar verkligheten igen,alla måsten är tillbaka, Samtidgt som jag skulle kunna vara ledig 2 veckor till så ska det bli skönt med rutiner,ja de få som jag har i mitt jobb,men ändå så ska det bli skönt.

I dag känns det som om jag borde göra en massa saker som att städa och greja här hemma men VILL verkligen inte,lusten har inte ifallit sig...
Skulle vilja åka till Mio och kolla lite,såg att de rear ut mattor,jag vill ha en ryamatta till vardagsrummet,men här sitter jag i soffan med en kopp te och har funderat på att åka i ett par timmar nu men har fortfarande inte kommit iväg..
Borde kanske åka,blir ju jättetrött att inte göra något,gör ju inte direkt något här hemma.Jag känner mig själv,om jag åker så kommer jag att få en energikick när jag kommer hem och då lär det hända saker här i hemmet.

nu ska jag göra mig i ordning och sedan fara iväg! Nu så!!

hejhej

Höstkänslor på sommarsemstern?

Hela min kropp och själ längtar efter hösten!
Kan det bero på att de har regnat och varit dystert väder de sista dagarna?
Jag älskar hösten,det är min favorit tid på året,och i dag längtar jag extra mycket efter den.
Vilken härlig känsla det är när man är ute och går på hösten och löven har vackra färger och faller ner på marken.
Man kryper upp i soffan med en kopp te och en filt,tänder ljus och bara myser,det är så härligt.
Men man måste ju njuta av sommaren först..




Så nu har den kommit,sista semsterveckan!
Vet inte riktigt vad jag vill hitta på,något badväder är det ju inte,inte än iaf..
Det enda jag har planerat är att åka till Hjo,som är ett måste varje år!
Äta glass,strosa vid hamnen och ett besök på hem och hobby!

Nu ska jag platta mitt hår och göra mig i ordning,sedan ska jag i väg och posta brev och träffa Jennie för en fika på stan!
I kväll funderar jag på potatisgratng,lax,vin och Hancock,får se vad det blir..

hejhej


Regnet öser ner

utanför så då passar jag på att redigera lite bilder,så här kommer lite utav mina semsterbilder!

     

     

                                  

     

     

                        

Då får vi se vad den absolut sista semsterveckan har att erbjuda,förutom att vara hundvakt måndag-torsdag!

Nu Måste jag börja städa lite,ser inte klokt ut här hemma!
Ska sticka upp til ÖB och köpa färg till mina ramar jag köpte på ikea igår!

hejhej

3 härliga semester veckor..

Ja,3 veckor av 4 har redan gått! De har verkligen blåst i väg,men de har varit fulla av massa roligheter!

Liza och jag åkte till Lysekil,fast bara över dagen,men vi hade jättekul!
Gick och strosade,tittade på den vackra ,stora kyrkan. Letade efter ett mysigt ställe att äta på,då jag sa men de finns nog bara 3 fina ställen att äta på om vi inte ska käka pizza och det ville vi ju inte! Så de blev hotellet,jättegott! Medans vi satt där så cyklade en man förbi som jag tycket jag kände igen och efter honom kom min arbetskamrat I fullfart på cykeln! Var det verkligen hon sa Liza? Ja de var de sa jag! Haha
Efter att ha ätit såå jättegod glass så bestämde vi oss för att ge os i väg till köpcentrat Torp!
Där handlades det för fullt,ja för Lizas del så,jag köpte en tröja med Liza köpte massor!
Sedan blev det hemfärd!
En riktigt rolig dag,vi prata om att vi borde ha de som tradition att åka dit en gång per år,äta go glass och sedan äka till Torp och shoppa!

Senare den veckan begav jag och mamma oss till Hönö!
Jag skulle hälsa på Nina i gbg men hon hade fått låna ett hus på hönö så det blev att åka dit istället! Och vilken fin Ö,kan jag säga! Tänk att bo så varje dag! Helt underart!
När vi kom så sa Nina att våran kusin Carina skulle komma! Jättekul,för henne träffar jag ju inte mycket alls,senast i maj men innan dess så var de 9 år sedan!
Så första kvällen blev det grillning och gott vin och massa prat! Det blev en hel del bad och sol! Vackra klippor och stränder,go mat och trevliga människor,spel och skratt! Som vanligt så brände jag mig i solen,fast denna gången på benen!
Dit vill jag åka igen!

I söndags så var vi på Läckö och såg på diggiloo! Mamma,Robban,Helena,Nattis,Emelie och jag!
Jag och mamma visste inte att Robban å co skulle dit när vi beställde båra biljetter,lustigt!
Jag blev glatt överraskad för det var jättebra!!
Roliga och bra artister!

Sedan så har det varit eb hel del dagsutflyckter!

Ikväll ska jag och Nattis gå på bio men innan så ska vi äta kinamat! Eventuellt så ska hon sova här,får se hur det blir med ....

Imorgon blir det Ikea med syster yster...

Det kommer bilder på mina äventyr,ska bara lägga in dom i datan..

hejhej så länge...


RSS 2.0