Första advent

Ja då var den här,första advent! Fy vad tiden har gått fort,inte klokt. Men trots att tiden rullar på så har jag trots mycket jobb hunnit pynta lite. Men om jag är helt nöjd,det vet jag inte än. Jag är ju ingen julperson direkt,men jag tycker verkligen om att plocka fram advetsstjärnorna och advetsstakerna till fönstren. Det är så mysigt,men i år känner jag inte för det,känns inte som den tiden är här än. Och sendan så finns det ju ingen snö och det är advent och jul för mig. Jag älskar snö och när det kom nu för ett tag sen så kände jag för att plocka fram sakerna men nu är den känslan lika borta som snön.
Men den kommer förhoppningsvis tillbaka...

Var på ikea i fredags och där handlades det massor av ljus och jag menar MASSOR! För i detta hemmet går det åt för fullt! Jag älskar att tända ljus,tänder flera stycken varje kväll!
Och nu kommer veckan då nedräkningen börjar! Till vadå tänker nu!?!? Joo min födelsedag!!  Uscha,hemska tanke, Jag tycker verkligen inte om att fylla år! Får ont i magen av tanken att den snart infinner sig. De flesta tycker om sin födelsedag men inte jag,åå neeeej.  Har inte firat något vidare sedan jag fyllde 20,25 års dagen firade jag och min mamma ihop för hon fyllde 50 i samma veva annars hade det INTE bivit något alls kan jag tala om för er! Hoppar gärna över den dagen! Men det går ju inte,firar inte gärna men jag vet ju att familjen kommer ändå och DET tycker jag om! Så då är det lika bra att vara förbered. Nathalie frågar alltid; hur många år fyller du och vad önskar du dig i present? Jag svarar då: Jag fyller 21 och önskar mig en kram. Detta har jag sagt i många år till henne så förra året så sa hon: Men du har ju fyllt 21 flera gånger nu och MI (min lillasyrra) är ju 21 år ju och du är ju hennes storasyster och sen så är en kram ingen present!! Jag svarde: visst är det konstig och joo en kram kan visst vara en present? Hon svarade: Är du sååå gammal så du inte minns hur många år du är eller??  Då blir man glad...Lite roligt  faktiskt!  Men det är väl som de säger:man är så ung som man känner sig! Jaa man kan ju alltid hoppas på det. Men i morgon så är det bara 5 dagar kvar! Fy farao!! 

Helgen har gått i ett,både jobb och städning och pynt.

      
    

      

      

    

      
  
    

Va i h-vete????

Gick upp i morses i lagom god tid,gjorde mig i ordning,gick till bilen för att bege mig till jobbet men va hände då???
Joo,låset i bilen hade fryset!!  Hände ingenting! Hjälp!! Jag börjar ju om ca 10min!!! Det kom en och annan svordom hur munnen på mig och jag blev såå förbannad,och detta hände på morgonen,med mitt morgonhumör!! Försökte få upp dörrarna en bra stund och det hände verkligen ingenting!! Då slog det  mig!! Bagageutrymmet,den dörren kanske jag kan få upp!!! Och det fick jag!! Så jag klättra igenom hela bilen,men snö både här och där och grannar som gick förbi och bara stirrade,de måste trott att jag var helt ding i huvudet! Men jag kom igenom och fick upp dörrarna till slut!! Jippi!! Men fasen kl ,är ju 8:30 och jag börjar ju NU!! Skrapa,skrapa fort fort och i väg!  Ja så startade min dag i dag,jätteroligt! Men vet ni vad det värsta är!!?!? Låset lär väl ha frysit på i morgon med så jag får klättra igenom bilen igen.
Vissa saker ska bara hända mig,som vanligt....

Helgen har varit jättebra,äntligen så har jag gjort saker när jag har varit ledig och inte bara varit trött! I fredags så var jag,syrran och Hannah ute och snurrade runt i ovädret. Lördagen spenderades åter med syrran som drog med mig till second hand,som jag verkligen inte tycker om. Fast jag hittade en korg som jag har velat ha länge till tidningar. Marie hittade massa saker som vanligt. Sedan for vi till vår broder för att ta en kopp kaffe,sen så åkte vi i väg till köpstaden via skövde,jaa du läste rätt skövde, Fast det var jättekul! Sedan på kvällen kom Hanna och käkade hemmagjord pizza och sen såg vi på Arn,men jag somnade,vet inte riktigt när men jag har tydligen pratat i sömnen. Haha.
På söndagen begav jag och Hanna oss till maxi i skövde och kollade lite.Jag skulle laga rådjursben till middag. Fick ju det att svägerskans föräldrar,och jag trodde aldrig att jag skulle fixa det,men det gjorde jag! Det tog sin lilla tid men det blev kanongott och sååå mycket kött.Nu har jag kött i flera veckor!! Men det var kul att göra för en gång skull!

Så nu har ytterligare en ny arbetsvecka kommit,de kommer och går rätt så fort faktiskt.
Men på fredag blir det nog ikea...

Friday,I love you

Fredagar har blivit min nya favorit dag! Då är jag ledig,hela dagen och det är så skönt att veta att varje fredag så är alla måsten bortblåsta! I dag har jag inte gjort ett enda smack,joo har räknat matte med Nathalie i telefon. Hon ställde frågan och jag svaret och jag klarade mig enligt henne jättebra!  Städade häromdagen så det behövs inte idag,jippi. Det enda
jag behöver göra är att åka till affären och handla lite annars så är det hellugnt. För denna fredag så har en oväntad gäst infunnit sig: huvudvärken!! Vill egentligen bara lägga mig och sova bort den men hur kul är det? Aja den ger sig säkert av snart.

I går efter jobbet så begav jag mig till skara och Möbelhallen. Där hittade jag vitrinskåpet som jag vill ha! På mio kostar det 8990 kr och där kostar det 4990 kr! Fattar nu vilken skillnad!! Helt otroligt! Så jag köper det nog hellre där,eller?? Ajjjemen,helt klart!

Ikväll är jag sugen på hemmagjord kebabtallrik med massa grönsaker,får se det kanske blir så.
Nä nu ska jag kurera min huvudvärk lite och PÅMINNA mig själv att dricka mer VATTEN!  Dricker alldeles för lite vatten,får nog huvudvärk pga det.

 



Hubba hubba

 Kolla sicken snygging jag har fått tag på! hihi

 Nu är det färdigstädat och jag funderar på lite kvällsmat,vad ska man hitta på? Alltid lika lessamt!  Passade på att ändra om i sovrummet för jag har inte varit riktigt nöjd men nu så blev det mycket bättre! Äntligen!
I kväll så ska jag se på Persbrant iaf,har missat nästan alla avsnitt för att jag har jobbet men i kväll är jag ledig! Klockan är bara 18:30 snart,känns som den borde vara senare men det är ju bara skönt det.
I morgon vill jag göra nåt!! Men vad??  Måste fundera på detta lite,kanske köpstaden? De ska ju tydligen ha en bra möbelaffär där som kan vara kul att span in! Men vi får se,alltid händer det något men just nu känns det som att det inte händer ett smack,nada! Sååå lessamt faktiskt! Detta måste ändras,annars vet jag inte vad jag tar mig till....
Allt känns rätt så blä just nu,vill så mycket men de händer liksom ingenting,,,,,,
Nä nu klagar jag bara...


Städpaus

unnar jag mig nu,har hållit på och städat sen jag kom hem! Så nu var de gott med lite kaffe. Det är rätt gött att verkligen storstäda,det är så skönt sen när det är klart. Rent och fint!  Passde på att tända lite ljus när jag pausar lite och det är sååå mysigt med tända ljus.

Imorgon så är jag lite sugen på att åka till hm och kolla lite men jag borde vänta tills lönen kommer,då känns det lite bättre att shoppa lite,fast jag är mest ute efter att kolla deras smycken.
Nu ska jag börja hård spara pengar,vill verkligen åka utomlands men det är alltid något annat pengarna går till men nu ska jag börja hårdspara och inte köpa massa onödiga saker för det har jag tillräckligt av. Visst grejorna är kul att ha men vissa saker är bara ren lyx. Sen så vill jag ju köpa nya möbler och då måste jag verkligen spara! Så nu börjas det  ordentligt.

Nä nu ska jag städa färdigt..



Åååå så glad jag blev

När jag loggade in på facebook i dag så hade jag en vänförfrågan! Av min kusin Rosita! Fattar ni?? Jag har letat efter henne och hennes syster i flera år! Men så hittade hon mig!! Helt otroligt!! Inte konstigt att jag inte hittade henne,hon bor ju inte i göteborg längre,utan i värmland! Fasen va glad jag blev!  Ska bli så kul att prata med henne igen!

Fasen jag var tvungen att skriva av mig lite..



Tiden går och går..

Och en halv vecka har redan gått. För mig i alla fall,är inne på 4:e arbetsdagen nu så nu känns det som att de vore torsdag  i dag och fredag i morgon men ICKE det är 2 dagar kvar till ledigheten infaller och det ska bli helt underbart,kan jag säga er. Ska bara vara ledig i 3 dagar,men en sak som jag ska göra är att storstäda mitt hem,för det behövs.

Nina ringde mig i fredags och frågade om jag ville följa med på Koncert men Peter Jöback,han julkoncert. Aaa de vore kul,måste bara kolla hur jag jobbar den helgen. Listade ut att jag börjar inte förren sent på lördagen så det funkar ju! Så den 12/12 så blir det Göteborg för min del. Ska bli kul att träffa Nina och se hur hon bor,det är verkligen på tiden.

I morgon blir det nog lite fika med Linda och handling för min del,måste verkligen handla hem lite för nu ekar det i kylskåpet.

Vad ska jag hitta på i helgen? Nåt måste jag ju göra ju,när jag äntligen är lite ledig!
Nu ska jag duscha och sen hoppa i säng och läsa lite,läser en sån bra bok,Männen som hatar kvinnor. Kanon!

Härligt härligt

Ullaredsresan va helt perfekt! Fick tag på massa saker,som jag verkligen behövde! Aja de mesta iaf,hihi. Ska ju inte köpa kläder men jag har verkligen INGEN kofta alls! Helt otroligt men sant! Så det fick bli några koftor,hittade jättefina! Blev supernöjd! Så nu har jag både koftor och strumpor så det räcker lääänge...

Idag blev det fika på stan men Jennie,Alicia och Nathalie. Det får vi göra om igen,såå roligt. Då kan de vuxna passa på att prata medans barnen går till leksaks affären,hihi.

Snart ska jag i väg till jobbet,börjar 18:30 i kväll,jobbar till 14 i morgon. Då får jag jobba med Anna,hon är så rolig att jobba med. Sen kommer Elin vid 13:30 så jag får träffa henne lite med.
Fasen va tiden går fort när man är ledig. Åkte hem till broder med grejorna jag köpte i ullared till dem och drack lite kaffa och åt lite mat,så vid 16 åkte jag hem och den här tiden har gått jättefort,kl är redan halv 6! Måste snart packa jobbnatt väskan ju...

Nu ska jag slöa lite i soffan innan det är dags att dra....

Here I come

I morgon kl 06 drar vi mot ullared!! Ska bli skoj! Vet lite vad jag ska köpa men jag har ju fått en del beställningar från andra (säger inga namn,hih).
Men något ska jag ju hitta.Frågade Emelie om jag skulle köpa något till henne i ullared. Jaaaa svarade hon:GODIS!!
Jag tänkte något i Hello kitty vägen kanske men vill hon ha godis så får hon det! Godismonstret!!
Vill verkligen köpa en vinterjacka i morgon!!


Lååång vecka

Det är verkligen bara onsdag i dag! Det känns som om denna vecka aldrig tar slut! Och jag ska tillbaka till jobbet nu kl 21 och jobbar till 12:30 i morgon. Sen så är jag ledig till lördag kl 19. Jobbar då till söndag kl 14:00. Ska bli helt underbart. Många tycker nog att jag är ledig mycket. Men ser man hur jag jobbar under veckan och helgen så tycker man kanske annat,men vad vet jag. När jag är på jobbet så är jag ju där ganska länge innan jag går hem,långa pass med andra ord. Det känns som att denna blogg till större delen av tiden handlar om mitt jobb,det känns som om jag är på jobbet hela tiden. Till jobbet,hem,tillbaka till jobbet.hem,tillbaka till jobbet,hem och så fortsätter det. Men jag försöker få bättre ordning på det.


Men på fredag!  Då ska jag till ullared! Ska bli sketkul! Köpa julklappar,och då ska de vara klart sen!  Ska försöka hitta en jacka till mig själv,för det behöver jag verkligen. Skulle vilja ha en röd,men det kanske ändrar sig när jag ser havet av jackor som ullared har att erbjuda.

Hittade en rolig sida på nätet som man kan trixa med foton lite,kolla här.
http://www.photofunia.com/
  

 

  


Kalas,wii,middag och bio

Denna  helg har gått i ett verkligen. Kalas för mamma  fredags. Alltid lika kul. Var nere hos moster i går och hälpte henne lite och då var Marianne där,hon är alltid lika rolig att träffa. Sedan bar det av till broder,för de hade fått låna Wii . Nathalie ville visa hur bra hon var och det är hon verkligen. Vi spelade bowling och baseboll och om jag säger så här så var det inte jag som vann. Sedan bar det av hem för att göra i ordning mig lite för Hanna och jag skulle ut och käka

lite och sedan fara till Skövde för att gå på bio. VI såg nya Bond filmen och den var riktigt bra trots att jag har hört att den inte var så väldigt bra,men det var den!!  
Det är riktigt gött att gå på bio tycker jag,man kopplar verkligen bort livet i 2 timmar och det är aldrig fel. Sa till Hanna at bi borde gå på bio oftare,det hade varit kul.
Jaa va händer i dag? Vet faktiskt inte,och ska jag vara helt ärlig så är det jätteskönt att bara vara hemma lite. Har en del att göra här men känner inte för det men det kommer det med.  Får se vad som händer.

Idag är det fars dag,jag har tänt ett ljus för min pappa och det ska få brinna hela dagen...
Den sista tiden så har det varit många saker som gör det hela så påtagligt att min pappa inte fnns här hos oss längre,halvårsdagen,alla helgona och nu fars dag. Jag saknar honom varje dag,saknaden har blivit en del av mig..

 


Städ,present,lunch &ledig

Kom precis hem efter en shoppingtur med Marie och Hannah. Vi letade efter present till  mamma som fyller år idag!

GRATTIS MAMMA!!

Hon ville ha en gardinstång i present  så vi letade och de är ju svindyra här i stan så vi köper en på ikea till henne istället. Så i dag blir det en blomma till henne,en jättefin sådan med lite chocklad. Tror att hon blir glad..
Sedan tog vi en lunch på mingus,potatisgratäng med rostbiff. Det var jättegott.
Igår efter jobbet for jag hem till Åsa,som för övrigt åker utomlands på söndag ( och jag är inte ett dugg avundsjuk?!?!?) för att hämta kokboken jag köpte av dottern Elin ur hennes jultidningar. Tösa har sålt för 12,000 kr! Helt otroligt bra gjort!
Sen så fick alla som köpte av henne hemmagjord knäck. Jättegott. Tack Åsa!

Det värsta med mammas födelsdag är att det bara är 4 veckor kvar tills jag fyller år!!! Hemska tanke!!!  Men det kan man inte göra något åt alls,tyvärr. Detta slog mig häromdagen...

                                                   

Nu ska der plockas här hemma lite innan det är dags att göra mig i ordning innan det är dags för att gå hem till mamma.


Tar nya tag

innan det är dags att fara till jobbet. Har ju blivit flyttad på i dag så de ska bli kul att träffa de gamla goa arbetskollegorna igen,det hinner ta ett tag emellan.
Träffade fröken L i affären,hon är alltid lika förstående och lyssnar,kommer med goda råd. Tänk om alla kunde vara sådana.  Utvecklingsamtalet gick bra med chefen,gött att ha det gjort!

Jobbar till kl 23 i kväll,hade aldrig velat jobba kvällar regelbundet så.Tänka att jobba 15-32 eller 16:45-23 varje dag,inget för mig kan jag säga. Men tur att det finns de som gillar det med. Funderar på om jag ska gå på mötet i morgon,skulle kanske vara intressant.

Vill åka till ikea och köpa lite ljus men jag ska ju till ullared nästa vecka så det blir till att vänta med det.

    

Alla helgons helg

Då var denna helg slut den med,den flyger i väg när man jobbar.  Så nu sitter jag här lite frusen med armvärk och funderar på en varm dusch men den lockar inte än iaf. I går när jag kom hem från jobbet så hade jag en massa saker som jag hade tänkte göra,som att diska,städa och plocka lite men icke sa nicke. Sätter mig lite ett par minuter,tänkte jag.Sagt och gjort,kl var 14 då sen så slog jag upp ögonen vid 16:30 igen! Jag stenslocknade verkligen! Jag var sååå trött. Men gött var det,kan jag säga. Plockad på mig lite varma kläder,mössa och vantar och begav mig till minneslunden för att tända ett ljus och lägga en krans för min älskade pappa och min älskade morfar. Det var så vackert där,så rogivande. Ett lugn. Tror att pappa hade tyckt det var fint. Fick frågan om jag visste när fars dag är,nä sa jag och då kom det över mig att pappa inte finns här hos oss,så man inte kan gå hem till honom med rakhyvlarn han alltid ville ha,och bullarna. Saknar honom otroligt mycket.. 
Det kändes skönt att gå till minneslunden och "hälsa" på honom lite.

Genomfrusen begav jag mig hem med lite Donken mat,för jag var riktigt hungrig och lika trött som innan,och sen så var det längsen jag åt sån mat,så jag unnade mig själv,efter maten blev det soffläge igen till Svensson,svensson började då la  jag mig i sängen och somnade direkt,efter jag hade pratat med Elin. Men i dag var jag riktigt pigg när klockan ringde 04:00. Ovanligt för att vara mig! Upp och gjorde mig i ordning,ut tidigt för att skrapa rutorna på bilen,men Mormor gav mig  en grej man lägger på rutan som suger åt sig frosten/isen så det inte kommer på rutan,och det fungerade! Jag behövde bara skrapa sidorutorna! Helt underbar! Mormor,ibland är du bara bäst! Så den kommer pryda min bil hela vinten!

Imorgon börjar en ny vecka med nya tag,min 8:e arbetsdag isträck börjar med utvecklingsamtal med chefen. Svårt det där,med vad man ska säga eller inte..  Sen så börjar jag jobba 15-23,upp på tisdag med ett pass mellan 8:30-18:30. Men jag är ju ledig på onsdag,och jag längtar såå,då ska jag bara vara ledig och fika med Linda.Sen så jobbar jag torsdag sen så är jag ledig fre-sön!! Tjoohoo
 
Hanna!!! Vi måste boka biljetter eller???? Lördag??

Änligen så kom jag ut på prommenad i kväll,med Ingela.Jätteskönt! 

Lägger ut bilder på de jättefiina blommor jag har fått,de söta tomtarna jag köpte. Och kransen till pappa.