Kardemummaskorpor
75 g smör
1 st ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
60 g hyvlad mandel
0.5 krm salt
6.5 dl vetemjöl
0.5 t sk bakpulver
0.75 tsk malen kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en bakplåt. Rör smöret och sockret fluffigt i en bunke.
2. Kläck ner ägget i blandningen. Måtta upp mjöl och bakpulver i en skål. Rör om väl.
3. Rör ner mandel, salt, kardemumma och mjölblandningen i smörbunken. Arbeta till en smidig deg.
4. Rulla ut degen till en tjock längd och lägg på plåten. Grädda cirka 35 minuter tills ytan är ljusbrun.
5. Ta ut plåten och skär genast längderna i 1 centimeter tjocka skivor på snedden. Låt svalna och förvara skorporna i en burk.
Trodde att det skulle vara bökigt att baka men så verkar det inte,så det ska jag testa.
Låter jättegott och sen är det ju gott med en kopp te.