Ny vecka,nya tag


Då var det måndag igen..
Helgen går aldelles för fort som vanligt men jag har jobbat så denna helg gjorde det inget. Men I LÖRDAGS då var det 70 års kalas i Mölndal som gällde. Vår faster fyllde som sagt 70 år.
Vi åkte runt  2 och var framme lagom vi halv 4,och där fanns hur många kusiner och kusinbarn som helst. Man visst knappt vem som var kusin eller inte. Vårt älsta kusinbarn är ju bara 2 år yngre än mig! Hihi
Så det var bara till att presentena sig och tala om vems som var ens förälder och på så vis koppla i hop det hela. Det var faktiskt ganska så roligt,men samtidigt så är det ju himla konstigt att man har hur mycket kusiner som helst och man vet inte ens hur gamla de är och knappt vad de heter! Men mycket blev uträtt under kvällen.
Vi blev bjudna på italiensk buffé,med massa goda rätter och bröd. Kaffe och massa god fika!
Vi köpte en korg fyllde med ost,chocklad,korv och massa godsaker till henne. Och en mjölkkanna som såg ut som en ko,det var ju inte svårt att lista ut vart den korgen kom ifrån..

Det var en superlyckad kväll med massa skratt och härliga människor och jag fick hem min tavla som jag har väntat så på, ska jag bara lista ut vart den ska hänga,i köket eller vardagsrummet?

Snart är det dags föt lite lunch innan jag börjar jobba kl 15. Men det blir en lung dag,för vi har APT på skolan idag.
Annars så har jag pluggat för fullt i dag,har gett mig fan på att inte komma efter,ska inte bli sittande kvällen innan och plugga utan det ska vara framförhållning på det hela!
Så nu har jag suttit och läst "kan man lära sig bli lärare" och det går bra,känner att jag har det lite förspänt ioch med att jag har sådan erfarenhet. Det kommer nog att gå bra det här,hoppas jag iaf....
Känner mig faktiskt lite mer positiv denna vecka...
Killarna som renoverar balkongerna i mitt hur tror nog inte att jag gör något annat än sitter på häcken hela tiden..
Haha....

Nä nu måste jag hoppa in i duschen så man är lite fräsh på jobbet...

hejjdå




Wuderbar


Fredag!!!
Härligt!

Första veckan på högskolan är avklarad,och det känns som att det kan bli bra det här...
Det är forfarande mycket som rör sig i huvudet,papper hit och dit,litteratur hit och dit. Och den där litteraturen är inte de allra lättaste att få tag på!
Men ibland lönar det sig att ha kontakter....
Så allt till denna kursen är nästan fixat,bara en grej till som ska kollas men det gör jag inte i dag för i dag är det fredag!

Så det blir lite käk och film hemma hos Ingela och Stefan i kväll...
I
 morgon är det jobb igen,5:30 börjar jag,puh det är tiiiidigt...
Men jobbar bara till kl 11 och efter det ska det handlas present,för på eftermiddagen är det kalas i Mölndal som gäller.
Vår faster Solveig fyller 70,så hon bjuder till kalas.Det ska bli kul för det kommer många av våra kusiner som vi inte har träffat på många år,ja sen jag var liten faktiskt.



hejjgå

Rörigt värre


Högskolestudier.Rörigt.Ångest.Jobb

Ja så har dessa 2 dagar av denna vecka sett ut.
 Anna-Lena hämtade upp mig kl 8:oo i går,sen bar det av till Skövde Arena,där jag trodde att det skulle vara upprop,men ICKE,istället så var det tal,tal och åter tal. Men även sång,ja sång. Så otroligt tråkigt och lååååångt!
Efter att har lyssnat på hur bra Skövde kommun är och allt som finns att göra där så var det dags att gå i på led mot Högskolan,150 personer, killen som var snäll att stanna vid övergångsstället för att släppa oss,blev rätt paff när han såg hur många v i verkligen var! Men sedan var det dags för information,som tur så var vi två.Anna-Lena och jag.
Vi hjälptes åt så gott det gick.Men sedan träffade vi Carina,som A-L känner och som jag har träffat några gånger.
Efter luchen var det dags att gå åt olika håll,men det gick ju aldelles utmärkt.
Registrering och information.LYSSNA,LYSSNA OCH LYSSNA. Hjärnarn gick på högvarv,ville mest hem och glömma dagen. I bilen på vägen hem var det skönt att prata av sig lite..

Kom hem 15.20 ungefär,byta om,packa väskan och i väg till jobbet med världens huvudvärk!
Så jobbade jag till 07 i morses.
Hem.Duscha.Frukost.Hämta Anna-Lena.Skolan.Lyssna.Information.Lyssna.Hem.Kaffe hos mormor. fika på sommarhemmet med Pia.Hem.Telefon.Datan.
Så har dagen sett ut. Det har gått i ett men det är lika bra att köra när man ändå är i gång.

I morgon blir det Emelietime,biblotek.läsa litteratur.beställa kåravgift.beställa datakonto+ jobb 16-07.
hejåhå här ska det gå!

Det är härliga tider!!

Men nu ska jag kolla in lite på högskolans hemsida,för där får man tydligen kolla ALLT!

Hejjdå

Fika


Kom hem från Linda efter en stunds fika och prat. Det är alltid lika roligt att träffa henne. Deras lägehnet hade varit perfekt till mig när deras hus är färdigt,enda nackdelen är att den är ganska så dyr.
Men den har ju uteplats,och att köpa hus för min del dröjer nog,för jag ska ju plugga i 3 och 1/2 år. Så då kanse deras lägenhet hade varit perfekt!
Men den som lever får se!

Innan jag börjar jobba ska jag ta en städrive här hemma,fattar inte att man städar och gör fint och efter 2 dagar ser det likadant ut! Det är verkligen lessamt!!
Vettiskrutt hur man ska få till det på bästa sätt egentligen!
Det är väl bara till att städa antar jag....

Nä men nu är det väl bara att sätta igång då antar jag...



hejjdå

Tisdag eller onsdag??


I dag är det tisdag,det vet ju vi alla. Men i mitt liv så känns det som onsdag! Har ju jobbat söndag,måndag och i dag  TISDAG! Jag gjorde ett gästspel på jobbet nu på morgonen för lite avdelningsplanering men jag börjar jobba kl 17 igen...

Nu ringde Linda...

Till Hallen....


  



Jag vill göra om lite i min hall,tror att detta skulle bli bra!


Helan går...


Planerings dagen på jobbet i dag har faktiskt gått mycket bra men den har varit otroligt lååååång. Men dagen började toppen,jag träffade mina tre favoritfröknar! När jag träffar dem så inser jag hur mycket jag saknar dem. Men på onsdag ska jag hälsa på dom! Då får jag allt ha med lite fika,till kaffetokarna!

Det har varit planeringsdag på jobbet idag,den har gått bra,vi har fått en hel del gjort..
Men dessa dagar är sååå låånga,får alltid lite smått ont i huvudet på eftermiddagen. Men utelunch under en arbetsdag,det är inte vanligt,det händer faktiskt bara när vi har planeringsdagar! Så lunch på Gondolino blev det,kycklingsallad för min del. Lite småfattig var den faktiskt om jag ska vara ärlig. Men den va god.

80-tals festen då?
ÅÅÅ så roligt det var!
Hemma hos Ingela och Stefan så träffade jag min gamla klasskamrat David! Har inte träffat han sen vi sluta nian! Vi var väl ett gäng på 11 pers. Mycket tjöt och skratt blev det! Snickaren(som har varit med om allt som man bara kan) berättade att han skjuter på fritiden. ÅÅ han tjöta  å tjöta å tjöta,jag fatta aldrig att han bytte samtalsämne,(för så tjöta han) och han säger: ååå jag rev upp hela armen!!
Och i mitt huvud så får inte jag ihop hur man kan riva sig när man skjuter,så jag säger hur rev du dig när du sköt?!?
Va säger han?? Jag sköt inte,jag sågade!
Jag svarar helt enkelt:jaha!
Alla asgarvar och Ingela säger:Det är en sån jävla typisk Jessica grej att säga! Och det stämmer nog...

Blåbär!! Ska du ha blåbär Jessica!!! Skriker Stefan...
OCH DU OCH DU OCH DU!!!
Hade ingen aning om va han snacka om men ok sa jag.
Sen kommer han men ren sprit,smaksatt med blåbär! Starkt som as verkligen!
Men helangår och sen var det bara att dricka,den var go! Så efter 3 sådan och massa pimms så var det dags för parken! Och I parken var det hur roligt som helst,mycke folk och massa dans och skratt! Träffade massor av härlig  människor.
Ingela är ju inte ett dugg disktret men vad hon vill och inte Stefan heller kan jag säga! Meeen Bengan för helvete!
Det kanske blir fortsättning på den historian men vi får se..

lördagen var jag pigg som en mört ( mår helt enkelt inte dåligt dagen efter) så upp och grejja lite och sen åkte jag till broder för att lämna Nattis filmer som jag lånade av henne.
Sen åkte jag hem,var hemma i typ 10 min sen blev det pizza med Milo och Gabbi,Kim och Mikkis. Har inte ätit pizza på jättelänge så den smakade helt underbart. Sen blev jag och Milo sittandes och prata hela kvällen tills jag var tvungen att gå hem och sova för jag skulle upp och jobba 6:30 på söndagen.

Så jag for till jobbet 6:15 OCH då ringer föräldern och säger att detta barn inte kommer coh där står jag och inga barn kommer förren kl 11!  4,5 timme!!
Så det var bara att gejja på jobbet för att  åka hem är ju ingen idé för då hade jag blivit jättetrött,men hela denna vecka har varit sådan.OCH då tänker man kanske att fasen va gött,hon har du ju asgött med sånt smörjobb,MEn ICKE! Det är ganska jobbigt när man har ställt in sig och planerat så blir det inte så...
MEN de kommer de dagarna då man får jobba häcken av sig med...

På måndag börjar jag skolan.Hejåhå

Min mobiltelefon funkar forfarande inte......

hejjdå




Biohöst...


Gick in på sf.se och fick se att det komer många filmer på bio i höst

Beck-I stormens öga
Flickan som lekte med elden
The ugly truth
New Moon
Luftslottet som sprängdes


Ja det var massor av filmer,men framför allt Beck och Flickan som lekte med elden.
De ska jag se på bio!




 

Det blir en spännande biohöst,mysigt!

Min nya telefon har kommit,ska hämta den efter kl 16!


Fredag


KL är 11:32 och jag sitter här och vet inte rikigt vad jag ska hitta på,känner inte för nåt faktiksk. Men jag BORDE åka till flaskaffären i dag och köpa lite. Men jag har ju massor med ROM hemma så det kanske är ondödigt att köpa?
Så säger jag bara för att jag inte vill åka till stan,hihi.
Men om jag ska ta romen så måste jag köpa coca-cola och då måste jag ju till affären ändå fast då kan jag ju ta det på vägen till Ingela! Det ar smart!

I dag är en sån där dag då jag känner för att vara hemma och bara va,grejja lite...

Ser på Sjukhuset på trean och där ska en tjej föda barn,det lockar inte direkt när man ser det så här!

Fikan med Milli i går var mysig,det är så roligt att prata med henne! Helt plötsligt ringer Petra och berättar att i IOGT huset så säljer de handukar,badlakan,påsakan och massa saker! Ett konkursbolag eller nåt sånt,så jag och Milli åker dit och kikar.Det fanns verkligen massor!
Jag blir lite lätt Schizofren när det finns så mycket att välja mellan,och när jag säger det till Milli så kommer han som sålde grejorna och lägger armen om mig och säger: Men du lilla Schizofren,då ska du köpa dessa här badlakanen för det är de allra bästa.Vi började asgarva. Jag såg ju inte att han stod bakom mig!
Jag köpte 2 svarta handukar och en grön badrumsmatta,Milli köpte 5 handukar. Sedan for vi hem till Petra för lite kaffe och tjöt! Hon har verkligen en fiin lägenhet! Ljus och fin!

Gick in mina nya pumps igår! Meeen ååå vilka skoskav jag fick på tårna! AJajajaj! Så de skorna lär jag inte kunna ha i kväll,var helt skinnflådd på ena tån,usch.

80-tals fest i kväll!

Hejjdå

Innan kl slog 12...


Då hände det grejor!

Slutade jobba kl 7 i morses,skyndade mig hem för att tvätta.Fixade den,upp och dammsög,ner i tvättstugan,åkte till tippen med massa bös som skulle kastas,in i affären för lite handling,hem,ner i tvättstugan,duscha + att jag har läst 3 kapitel ur bolken Livstid! Så mycket man hinner om man lägger manken till!
+ att jag har spärrat min mobiltelefon,eller jag,de på tre gjorde det!
Hat förnyat mitt abonomang,(fast att jag skulle säga upp det) men fick ett så bra erbjudande och ny telefon! Men jag vill ju behålla mitt nummer och då blev det lite bökigt!
Fick ringa i dag igen för att mitt kort skulle registerars,bad dem att de skulle vänta tills på måndag att aktivera de nya kortet,för det gjorde de ju´så gärna! MEN då stängde de av det jag har nu!! Så nu kan jag varken ringa eller ta emot samtal och sms! Tack för den!
Jag bad dem ju att vänta för att jag hade ju laddat kortet med 125 kr i tisdags,så nu är 111 kr puts väck! Skojjit värre!
Men men man kan ju hoppas att den nya telefonen kommer snart!

Ska snart bege mig för att fika med MiLlI.
Imorgon är  det 80 tals fest! Vad ska jag ha på mig tro?!?

nu kom Gabbi!



Jobb och Landskrona..


Första arbetspasset efter semstern är nu gjord,kan inte påstå att det var många kopp som drogs men nu är det gjort och det känns som att semstern är långt borta. Men snart kommer man in i det igen..

Efter jobbet i dag så åkte jag,Milo och Mikkis till Landskrona för att hämta hem Gabbi som har kommit hem från England. Efter ca 32 mil så var vi framme hos tjejernas syster Neta och hennes 2 goa töser. Vi välkomnades med hemmagjord pizza. Det smakade himla gott efter ca 4 h i bilen förutom ett lite stopp. Ja då kom vi till detta med att stanna och parkera Milos bil.Den vill inte alltid starta igen efter att man har stängt av den. Så efter lite kaffe och chiabattamacka så blev det till att putta igång bilen,hihi. Jag satt i (för vi bytte då) och Milo och Mikkis putte på och vips så starta den igen. Nema problemas!
Sen så skulle vi åka hem och jag skulle köra första biten,då fick Milo,Gabbi,Mikkis och Anna putta igång bilen,haha. VIps så starta den!
Sen så stannade vi på MAX för att äta lite,jag parkerade,stängde av bilen och in och åt.Sedan skulle Milo köra sista biten,bilen startar INTE ! Så det var bara för mig,Gabbi och Mikkis att putta igång bilen. Vips så starta den igen!
Det stod ett sällskap med folk som bara tittade på oss,för vi kunde knappt putta på för att vi skrattade så..
 Det såg ganska roligt ut faktiskt,hihii
Ja det har blivit en hel del skratt i dag....

I morgon är det städning,diskning,bäranertillförådet,laga mat och jobb dag som gäller.
Ja det finns en hel del att göra i morgon innan jag börjar jobba men sen är jag ledig fram till lördag eftermiddag!
Men på fredag är det 80 tals fest som gäller!
Det bilr massa folk,ska bli himla skoj.
Men vad ska jag ha på mig!?!?
JAJA det ger sig...

Nä nu ska jag lägga mig och börja läsa Liza Marklunds bok Livstid.



hejjdå

Nu var det slut för denna gång..


Då var den här,sista semsterdagen. Fast jag börjr inte förren kl 15.00 i morgon så jag får vara ledig liiiite längre..

I går kl 11 styrde jag och Ingela goa Bettan till Göteborg för lite shopping och ??
Jag hittade ett par pumps som jag blev förälskad i direk och de kostade enbart 199 kr.Kaononbra! Vi fikade,shoppade och bara gick och pratade,vi hade det jättehärligt i värmen,för varmt det var det! Vid 16 tiden var det dags för oss att gå åt skilda håll,Ingela skulle täffa kompisar och jag skulle träffa Nina med kompisar.
Vi satt på en uteservering på korsvägen(jag minns inte vad resturangen heter).
Klockan 19:30 begav vi oss till Ullevi för där så var ju Madonna kvällens stora  händelse igår!
Men jag blev riktigt besviken! Fy vilka dåliga låtar hon sjöng!
 Hon som har så många bra låtar att välja mellan,helt otroligt. Och det märktes på publiken att de inte var asasasbra! Det blev liksom inget drag. De gamla låtarna som är så bra,ex like a virgin,holliday de hade blivit så remixade att det liksom inte blev bra. Like a prayer var den låt som var helt klart bäst.
Jag hade ingen klocka eller mobil med mig,så jag hade ingen aning om vad klockan var,men när de rumänska gubbarna dök upp så den och sjöng nån rumänsk folksång så kände jag bara att det aldrig skulle ta slut!
Jag som hade sett framimot att se Madonna.
 Men jag sa det innan att det inte skulle bli så himla bra,men man hoppades ju ändå på att det skulle bli bra. Men icke...

Så när jag mötte upp Ingela efteråt så var vi båda trötta,hungriga och smått besvikna. Så vi planterade oss på MacDonalds och pratade av oss om både det ena och de andra,jag hade väl inte världens bästa dag i går men men..
Klockan 03:05 parkerade jag lilla Bettan och lunkade hem,görtrött,somnade så fort att jag inte ens märkte att jag la mig i sängen..
Men det värsta var att jag vaknade halv 10 i morses men tänkte att jag allt kunde ligga kvar en stund och dra mig,men somnade tydligen om igen och vaknade kl 12! Helt otroligt va trött jag var,har inte sovit till 12 sen jag vet inte när!
 Så jag har gått som en zombi här hemma idag,görtrött verkligen.men jag piggnade till när Milli och Lydia kom och ville fika på sommarhemmet. Det blev fika,massa prat och prommenad till djurparken,där Lydia lekte massor.













Blev ju inga kanonbra bilder men det duger,jag fick ju se Madonna i alla fall för det har ju inte alla gjort,och det var en härlig känsla att se henne framför sig så,för det händer ju inte varje dag...

hejjdå

Robbie....


...Williams gör comeback i höst!
I november kommer plattan "Reality killed the video star". Första singeln "Bodies" ges ut i oktober.

Äntligen!!



om 2 dagar


så blir det Göteborg,Ullevi och MADONNA!

Ska bli himla skoj! Kollade hennes låt lista och det är en ganska så bra blandning på äldre och nya låtar, Jag gillar ju de äldre låtarna bättre så de ser jag framimot.
Kom på förut att de är ganska mycket nu inplanerat ett tag framöver,allt ska bli roligt men det kommer att bli mycket.

  • Madonna
  • 80-talsfest
  • Dop
  • 70 års kalas

Och det är mer på listan men jag får beta av den. Sen så är det jobb och skola mitt upp i allt,så denna donna måste lära sig att planera bättre. Att Få rutiner är ett måste och det är inte min starka sida så det måste det bli ändring på. Får börja direkt nu på måndag när jag börjar jobba. Jag måste verkligen!

Faster Solveig ropade in tavlan som jag ville ha på auktionen i Edsvalla i går! Den kommer passa finfint på väggen här i vardagsrummet! Jag blev så glad när hon ringde och sa det! En knallröd! Men den kommer passa perfekt till mina mörka möbler!
Nu är problemet bara: en vit eller grön ryamatta??
Jag har varit inne på en grön i flera månader men nu vet jag inte,vit passar ju till möblerna,men med den gröna blir det en färgklick i rummet.
Att de ska vara så bökigt att bestämma mig,jag och Marie ska ju till Ikea i morgon och då tänkte jag köpa den men då måste jag ju ha bestämt mig!



 Eller

Den gröna är läcker alltså....

I dag blev det fika med Ingela,Stefan och hennes jobbarkompis Desiree och massa prat. Sedan for Ingela och jag  till Floby för att spela bilbingo,men inte blev det någon vinst inte. Ingela var ett nummer från 10,000 kr,snacka om att de grämde henne att hon inte vann,hihi.
Men det är faktiskt mycket pengar man kan vinna och skoj är det,faktiskt! Inte för att man pratar speciellt mycket,utan man koncentrerar sig så på att inte missa nåt nummer. Men det är klart att jag lyckas med det! Tror det var nummer 74 som de ropa upp varpå jag säger helt lungt: men den har ju jag redan kryssat i! Det blev ett stort asgarv i bilen! Men fan sa jag,då är det ju ett nummer som jag har missat! Då blir de lite struligt! Men roligt,det är det. Synd vara att vi inte kommer i väg oftare,för Ingela jobbar varje onsdag och på mitt nya schema jobbar jag varanan onsdagkväll...
Men det finns ju andra ställen att åka till...



Hejjdå

Ångest/semsterblues?



Vet inte varför egentligen,men den är här och jag kan inte skaka bort den,det slog mig här förut att snart är det dags att börja jobba,börja plugga,börja pendla, känns som att det är en stor förändring på gång.Och det är kanske bara bra men det känns som att de blev lite väl mycket här nu,när jag tänker på alla de Många saker ska lösas, som på jobbet tex,hur jag kan jobba så att de passar pluggandet,det blir mycket att ordna till men de ska säkert bli kanonbra.
Jag vet att jag inte ska tänka på det nu men jag kan ändå inte låta bli...

Jag längtar verkligen tillbaka till Torsby och stugan i skogen,där det var så lungt och tyst,med mycket skratt och härliga kommentarer.
Jag ska åka tillbaka dit nästa år och då ska jag bannemig stanna längre och utforska Värmland mer..
Det kan nog bli mitt smultronställe,där skulle jag tänka mig att kunna ha en sommarstuga,som man kan åka till både på sommaren och vintern..
Hade varit hur härligt som helst...

Men nu ska jag ägna mig åt att sortera mina kort och välja ut de som ska framkallas....

hejjdå

                                           

Sista


...semsterveckan är påbörjad. 4 veckor har gått så himla fort men det känns som att jag har varit ledig ganska så länge.Men på måndag drar det igång,men nu är det fortfarande semester!

Kom hem från Torsby i går kväll. Det har varit så himla roligt,mycket skratt har det blivit.
Syster Marie och jag begav oss dit i tisdags,vi mötte upp vår faster Solveig och hennes man Roland i Edsvalla för att gå på Auktion. Och jag har varit på så mycket auktioner med min pappa så att gå på en till känns inte som att de skulle locka men syrran älskar allt som har med loppis,auktioner och second hand att göra.Men väl där så var det bara nya saker som de sålde! Inga gamla saker överhuvudtaget! Oj vad det fanns att köpa. Faster köpte ganska så mycket så Roland fick gå till bilen med grejor flera gånger.Jag köpte en matta till hallen,en sådan där med stjärnor. För en jättebillig peng! De som är ganska så dyra annars.Syrran hittade en hel del hon med.

Sedan bar det av till Torsby och Huldas gamla stuga,där Marie påstår att det spökar....
Men vem vet...
Och ja Marie,vi hörde båda ljudet av skrapade naglar som du sa...

Vädret ar ju inte det allra bästa men det var så gött att bara vara,inte ha massa planerat..
Men vi begav oss till Selma Lagerlöfs Hem,Mårbacka.
Det var så vackert,ett sommarparadis. Vi gick rundvandringen inne i huset och allt var kvar precis som när Selma levde.Häftig var det...

 
 

 
 

Solveig skulle på lördagen sälja lite saker på loppisen i Granevik, så vi åkte dit för att kolla in detta och Marie skulle fynda,men väl där så försvann Roland direk och Marie försvann som ett skott,där stog jag kvar helt ensam.Och jag som inte gillar loppisar. Men jag drog en repa förbi alla bord och grejor till förbanelse,sen gick jag till Solveig och hjälpte henne att sälja istället! Ganska roligt faktiskt! Jag sålde ett och annat åt henne,hon fick sålt för nästan 2000 kr och de var inte dåligt.
Marie kom tillbaka med det ena efter det andra,hon gjorde en del fynd till sin nya franska inredning shabby cheak eller nåt sånt. Så hon gick ett par vänder och fyndade medans vi sålde..



Och sicken tur med vädret vi hade,det var varmt och SOLEN kom fram,så nu är det  2 hela regnfria dagar på semstern! Det var väl inte illa att de kunde bli sol i  2 dagar!?!

Jag säger så här: Fasen detta är första sommaren i hela mitt liv som jag inte har blivit solbränd!
Roland svarar då: Men då har du ju chans till det i dag!


När jag har varit hemma så har det varit regn varje dag verkligen! I 4 veckor,men vi hoppas på bättre väder denna vecka!
Men va fasen det är semster och man slipper gå till jobbet,man slipper att passa tider och det är underbart!

På lördag är det MadonnA!!!
Tjojoo!!

hEjJdÅ

RSS 2.0