Valborgsmässoafton 2010


Äntligen helg och jag är ledig!
Och äntligen blev fikat med Jennie av,Tack snälla Jennie för den fina blomman! Det hade du inte behövt...
Skickar----->

                                 

Nästa vecka blir det fika hos dig i nya lyan!


Ha en härlig valborg alla!!


Dag 18

Alice in wonderland & Avatar

                               

Såg Alice in Wonderlan häromdagen och blev smått besviken måste jag säga,jag älskar ju Johnny Depp filmer och hade stora förväntningar på denna film. Tyckte den kändes rörig.Men Johnny var ju som vanligt underbar!

                               

Ja,vad ska jag säga om denna film? Hade inga förväntningar alls,tyckte faktiskt att den var jättedålig.Blev förvånad för jag brukar gilla sådan här filmer,men jag kanske ska se den en gång till så kanske jag förstår tjusningen i den,det alla pratar om.


Nu är det klippt

...ja luggen i alla fall.Fick ett ryck igår och klippte av den. Lite kort kankse den blev men fasen den växer ut ju.

                                       

                                              Gammal bild dock,men nu är luggen lite kortare.



Och nu har en ny arbetsvecka inletts och jag är redan helt slut,är trött och ryggen värker. Var ledig i går men lyckades tydligen inte vila upp mig efter helgen och det kaoset som var där. Blä!
Jag har aldrig haft ångest eller nåt sådan liknande men jag har verkligen det inför det nya schemat som vi ska få från sista maj,det känns inte bra alls. Och jag vet inte helt ärligt om jag har ork att "bråka" om det. Men att gå på ett sådant schema jag har nu vägrar jag,helt vädelöst!
Har inget liv varanan vecka,är enbart ledig onsdagkväll den veckan. Och så vill jag verkligen inte ha det ytterligare en termin. Nä usch borde inte tänka på det än men det hänger över mig väldigt mycket.

I går blev det fika på stan med Ingela,och jag köpte ett par byxor! Äntligen! Behövde verkligen det.
Nya fiket kaffekoppen är ganska mysigt faktiskt,det är nog mitt nya favorit fik.

                                

Men sen så har jag inte vart på fiket uppe på Danska vägen (Lidéns?)
Det verkar ju helmysigt det med,Ingela och jag pratade om att vi skulle testa det någon gång..

Nä nu kommer Biggest Loser på tv,dags att kika på det....



Dag 15


Då var det gjort

Proverna är tagna och jag väntar med spänning på resultatet. Vore helt underbart att få svar på vad som är fel på mig,för något är det,det känner jag. Om detta prov är negativt så skulle det bokas in i tid hos farbror doctorn och undersökningarna ska fortsätta,vill verkligen få ett slut på detta nu. Satt på vårdcentralen i 2 och en halv timme! Fy va segt ,men nu är proverna tagna och det gick bra men sen var det bara raka vägen hem för att hämta väskan och i väg tll sjukgymnasten. Här går det undan.
hejåhå! Att vara sjukskriven är fasen inte det allra lättaste!
Pratade lite i telefon när jag kom hem men sen somnade jag i soffan och sov till 18:30,vaknade lite tilloch från men jösses va trött jag var och är,precis HELA tiden. Hade det varit sm i sovning så hade jag iaf fått guld/silver eller brons! Hahah

Är på G att jobba igen efter att ha varit sjukskriven i 4 veckor.Vet knappt vad jag känner inför det men men det ordnar sig.
Det som står i agendan för helgen är jobb.Annars blir det lungt för min del.

Hittade recept på något som låter lite speciellt men är nog väldigt gott,som jag ska pröva på!
Nästa helg satsar jag på..


Tacolasagne

   1 påse nachochips
    300 g nötfärs
    1 st vitlöksklyfta 
   1 påse tacokrydda
   1 st purjolök
   1 dl oliver, med pimiento
   225 g tacosås, mild
   400 g tomaterkrossade
   2 dl lätt crème fraiche
   2 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg nachosen i en form. Bryn köttfärsen och blanda i pressad vitlök och tacokrydda. Fördela köttfärsen över nachosen.

2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och halvera oliverna och strö dem över köttfärsen.

3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolök och oliver. Rör crème fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred crème fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.

4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.







Dag 11

För en tid...

...sen så sa en kompis,som är sjuksköterska till mig att hon tror att har en sjukdom som visar sig på så sätt som de symtom som jag har och i lördags så sökte min svägerska och jag om denna sjukdom på nätet och hittade en sida där alla symtom fanns och en massa ja och nej frågor och hade man 20ja av dessa så skulle man uppsöka läkare. Och jag hade betydligt fler symtom än 20.
Så det är dags att ta sig i kragen och gå och ta lite prover!
Jag är så velig när det gäller stick i fingrar och armar.Jag blöder som tusan,för pulsen slår så! usch!
Men det är bara att göra det,jag måste! 

                                           



Ska bli spännande att höra vad de säger på försäkringskassan idag.....

Dag 7

Din plats i kön är 42 och beräknad väntetid är..... en envighet!

Att det ska vara så omöjligt att komma fram på försäkringskassans telefon,får ju vänta i en halv evighet känns det som,så nu har jag gett upp det och får helt enkelt gå dit i morgon i stället. Jag är fortfarande inte anmäld dit från arbetsgivaren,helt sanslöst och det är en handläggnings tid på 4 veckor!
Så grattis till mig,maj månad känns ju helt underbar! Jag kan väl vara glad om jag får pengar lagom till slutet på maj antar jag.Så det är bara att gå till jobbet resten av månaden så att det blir lite lön iaf,oavsett hur jag mår eller inte,men det blir säkert bra trots allt,det måste mna väl tro på.
Att vara sjukriven är ju smått omöjligt egentligen,man kan inte bara var sjuk utan man ska fixa med papper hit,ringa dit och sen fixa lite mer papper igen.Och hör och häpna är man inte inne i systemet så är det tydligen så att man ska granskas ännu mer,det var vad de sa till mig när jag var uppe på försäkringskassan sist för att få lite svar på frågor. Och detta tar ca 1 vecka extra och gör att de pengar man väntar därifrån kommer om ca 4-6 veckor. Är det inte helt sjukt??  Ska det vara så? De borde väl vara glada att man inte finns i systemet?
Det är jag glad om jag slipper iaf...
Jajja det ger sig väl,men surt är det!

I går var det den 18 april. Dagen då pappa lämnade oss för 2 år sedan. Att 2 år går så fort är skrämmande,känns inte alls som att det var längesedan vi pratade,den där torsdagkvällen den 17 april.
Vi hörs i morgon,hej då,det var det sista du sa. Sedan var du borta för alltid. Tänkte på det i morses när jag vaknade att för 2 år sedan vid denna tid så var allt så rörig,broder & syster och jag skulle gå till begravningsbyrån,dödsannon skulle ordnas,blommor & kista skulle väljas,lägenheten skulle sägas upp,det skulle ringas runt hit och dit,försäkringar skulle kollas upp,allt detta och ännu mer skulle vi tänka på samtidigt som man har gråten i halsen och ska kunna tänka klart,fy det var en hemsk tid,som kom alldeles för tidigt. Syskonen och jag var alldeles för unga för att planera vår 61 åriga pappas begravning.
Vi var uppe och tände ljus och lämnade en blomma till honom,och han sitter säkert där uppe på ett litet moln och tittar ner på oss och ler.
Om jag känner min pappa rätt så skulle han säga att blomman var onödig för den kommer ju vissna direkt ändå,sådan var han.

Pappa,förevigt saknad


                                    


Dag 6


Lördag

Nu har vi nått toppen på moset och där väntade en grym förkyldning som det stod Jessica på.
Välkommen du med som att det inte vore nog ändå.
Det är verkligen inte min tid just nu,inget funkar,men med allt som skett nu så borde vändingen vara nära??
"håller tummarna"

                                  

Vad händer annars då?
Som vanligt inte jättemycket och jag börjar smått bli tokig tror jag.
Fast jag har ju i och för sig varit på stan och fikat 3 hela gånger denna vecka och det har gjort mig gott.
Mycket gott.
Har nu varit sjukskriven i 4 hela veckor och pallar inte mer,och omständigheter gör att jag måste gå och jobba på onsdag,så är det,även fast att jag inte är ett dugg bättre i ryggen så får det bli så. Det får bära eller brista. Känner mig kluven,är mycket på G just nu och jag hoppas verkligen att de som ska och bör lyssna och förstå oss verkligen gör det,för annars vet jag inte vad jag gör,inte en termin till,då knäcks jag nog helt tror jag.Och inte bara jag.

Igår var det dags för lite avskedsmys med Malmgrenarna,för Gabbi skulle flyga i väg till London i dag,men pga vulkanutbrott så blir det förhoppningsvis på tisdag i stället Hon satt hela kvällen och försökte boka om sin biljett och det var inte det allra lättaste,men tillslut lyckades hon. Så vi håller tummarna!!!


                                                     
 



Men i dag är det lördag och jag har kurerat mig i soffan med te hela förmiddagen,köpte ett nytt te i går,
Rabarber med jordgubb,det är supergott! Men nu tänkte jag kurera mig lite till genom att se en fllm.
Men vilken?

 
I kväll blir det myspys med syskonbarnen,frågade om de ville komma hem till mig på lite mys men de ville hellre vara hemma,för det är ju där kompisarna är och alla E:s spel som vi är så flitiga på att spela.
Så jag far dit i stället,och det blir mys det med.
Och ikväll kommer ju Luftslottet som sprängdes på tv,hoppas serien ger lite mer än filmen,för i boken händer det ju så mycket mer än man får se i filmen.



                                       


Dag 5



True Blood

Nu kryper jag ner under filten och ser på True Blood!

 





kesella med färska bär

      1 ask hallon
      1 ask blåbär
      2 st lime som skalas
      0,5 dl socker
      1 dl kesella
      0,5 msk vaniljsocker
      1 msk floursocker

 

Gör så här

1. Tvätta limen noga och torka dem.

2. Riv försiktigt av skalet och blanda det med sockret.

3. Vänd bären i sockret.

4. Blanda kesella med vaniljsocker och florsocker.

5. Lägg bären i ett glas, toppa med kesellan och servera en skorpa till detta

                                 
                                   

Den här godingen ska jag ta och göra en dag,ser supergod ut och lite nyttigare är den ju.



vÅr

Kan det vara så att våren är på väg med stormsteg?
Det är ju helt underbart ute,solen värmer ju.
Tog ett kort när jag var ute på en prommenad i förmiddags..
Det är så skönt att gå,värken i ryggen försvinner för stunden,och det gillar jag.

                               

Var hos sjukgymnasten i dag,det är så skönt att strecha ut ryggen i vattnet,simma lite och gå runt i poolen.
Japp jag går i poolen.Låter knäppt med det är super skönt. Funderar seriöst på att köpa ett simkort på badet,inte för att gå i poolen dock men simma.För det är faktiskt skönt att simma.
1200 kr för ett helår,det är tycker jag låter bra,då ett 10 kort kostar 500 kr. Jajja får fundera vidare lite på det..

I morgon måste jag ta mig till stan,ruvar på en hemlighet som jag inte kan skriva här för det jag vet ju att ¤¤¤¤¤¤¤ kikar in här ibland,och vi vet alla hur nyfiken ¤¤¤¤¤ är. Hhihi







Påsk,mat,dryck och skratt

Hoppas ni har haft en finfin Påsk!

Min var lugn och avslappnad med god mat och dryck med familj och vänner,precis en sådan Påsk som jag ville.
Det var skönt att bara sitta och prata och framförallt skratta för det är en bristvara i detta hem för tillfället.
"Lånade" en bild av Marie..

                               
                                    

Mikkis masserade min onda rygg,och det var så skönt ska jag säga er. Hon ska göra det i morgon igen,hon vet verkligen vilka punkter hon ska trycka på.
Jag går faktiskt mycket bättre nu men värken den finns kvar,att inte den medicin jag fick hjälper??
Jag håller tummarna för att jag kan börja jobba nästa vecka...

MEN i dag är det ingen vanlig dag! För det är Malins 20 årsdag!! Grattis kära lilla kusin!!!
På fredag ska det kalasas rejält enligt Malin..

                                       

                                



Jo,men varför inte?

Tiden verkligen flyger förbi och jag,vad gör jag?
Inte mycket alls faktiskt,är sjukskriven för tillfället,tyvärr.
Förra veckan så hände något väldigt konstigt med ryggen,jag fick kramp i hela ryggen och tappade andan,på jobbet när jag skulle lägga mig.
Sedan dess så har jag haft så fruktansvärt ont. Fick hålla mig hemma på tisdagen,då jag inte kunna röra mig.
Var hos sjukgymnasten på onsdagen för att se om hon kunde hjälpa mig och jag fick strecha ut ryggen och detta gjorde ont nåt så in i bängen! Och som vanligt så väntar jag ju in i det sista på att gå till doctorn.
Tänkte som vanligt  att det går  över,kan ju inte sitta i hur länge som helst,liksom.
Men helgen gick och värken ville verkligen stanna kvar.
Så det var bara att ringa jobbet och säga att jag inte kom på tisdagen,utan fick gå till doctorn istället.
De blir snart tokiga på mig på jobbet!!
Minns inte hur en karensfri månade känns längre..
På tisdagen så går jag iväg till läkarnen och han känner på ryggen och jag gör ett ÅÅÅÅÅÅ och han säger:
Detta är inte bra,du.
Jasså??
Han´s bedömning är att jag har en inflammation i ryggraden,hur man nu får det?
Men så är det.
Och jag kände lite lätt redan på måndagen att jag inte skulle kunna jobba resten av veckan,för vissa dagar kan jag inte ens gå ordentligt,så jag hoppades väl ändå att han skulle sjukskriva mig de 2 dagar(ons,to) jag skulle jobba under veckan,Men man vet ju aldrig.
Så jag blev rätt paff att han sjukskrev mig ytterligare en vecka,frågade faktiskt om det var nödvändigt.
Ja svarade han hekt enkelt,eventuellt en till kan du räkna med.
Vaaa??
Så jag hoppas verkligen att efter nästa vecka att det har gett med sig så jag kan jobba igen....

Är så less på att vara hemma nu,väggarna kommer allt närmare,usch.
Tar ALLA chanser på att komma ut,blir knåpp annars.
Så i dag har jag varit med Milli och Co på konstrunda. Vi var lite överallt faktiskt. Fikade på Islanna,som hade en helt underbar god morotskaka! Var ute hos Löwing och tittade och jag säger bara:snark,snark,snark!
Så tråkigt med alla dessa djur! Det var en enda tavla som jag tycket var något att ha,jag är definitivt inte en expert på konst men har man sett en räv så har man sett en räv!
Jösses,men smaken är som baken,den är delad.

Och i morgon så är det Påskafton,jag är inte på det allra bästa humöret så en hemmakväll med mys i härliga människors sällskap blir perfekt. God mat och dryck!
MEN en sak slog mig precis,jag måste kolla på min medicin hur den går i hop med ett glas vin eller 2. Men min tur så passar det väl absolut inte, Men det är faktiskt ok det med,får skratta lite ändå!
Jag minns faktiskt inte vad jag gjorde förra året på Påsk,är inte det konsigt då??


                                                        
                          

RSS 2.0