Pizzabullar & Tekakor

Här har det bakats o grejats i dag! Nathalie var hör o bakade med mig, tekakor i ena hörnet, pizzabullar i andra hörnet o Köttfärssoppa på Jessicas vis på spisen.

Vi har knådat och knådat och lyckades till slut få Goa tekakor och smarriga bullar.

Mormor, svägerskan och Emelie kom förbi och fick då finfint fika.
Mormor snek till sig både soppa, tekaka och fika, tog med sig hem gjorde hon med! :):)

Recepten har efterfrågats här på bloggen så här kommer de:


Pizzabullar 40 st. 3 pp/bulle


50 g margarin
5 dl lättmjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
13 dl vetemjöl
1 ägg för pensling

Fyllning
2 dl ketchup eller tomatpuré
2 pkt bacon
4 dl riven ost
2 msk pizzakrydda oregano


Gör så här

Rör ut jästen i fingervarm mjölk, tillsätt de andra ingredienserna. Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Dela degen i två delar, kavla ut varje del och fördela ut fyllningen.
Rulla ihop fyllningen i som en rulltårta och skär cirka 40 bitar.

Låt jäsa i 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över oregano.

Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.


Tekakor 20 st. 5pp/tekaka


5 dl Mellanmjölk 1,5%
2 1/2 dl Havregryn
100 g Margarin flytande 80%
1/2 dl Socker, eller sirap
1/2 tsk Salt
1 pkt Jäst
10 dl Vetemjöl

Så här gör du:

Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Smula ner jästen och häll på övriga ingredienser. Blanda samman till en deg. Låt jäsa 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor.
Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter.
Grädda i 225° 10-15 minuter.

Nathalie lyckades få ut 32 st.. :):)

Tack för hjälpen Nattis <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0