Fräsch?

Nopp, no, niet! Inte jag inte, håret har varit uppsatt i samma toffs i 2 dygn snart, och spretar åt alla håll o kanter, och kläderna ska vi inte ens prata om!!
En dusch kanske vore en ide, Miss Lejon?!
Jomen visst, självklart, snart orkar jag det, så fort täcket inte känns lika gött längre, snaaaaaart! :)

Gillar inte att må som ett torkat sviskon, lite skrynkligt, lite flötig och äcklig.

Men i morgon DÅ ska jag nog må bättre.




Emelie 6 år idag!

Grattis finaste, sötaste, busigaste, roligaste Emelie!!

Hoppas du har en fin dag, vi ses på lördag! Puss!


Tycker synd om mig själv


Min vän

För dagen är Citronte, jag har blivit förkyld som det bara skriker om det.
Har haft huvudvärk hela natten o när jag vaknade var det bara o inse att jobbet för klara dig utan mig i natt. Känns inte bra o lämna barnen till en vikarie under nattetid men i vissa fall fungerar ju inget annat,tyvärr! Men såg att en riktigt go o härlig tjej jobbar åt mig, och det viktigaste är att hon är VAN att jobba hos oss. Kändes genast bättre.

Försökte rycka upp mig med en promenad men väl hemma igen så. Kände jag mig ännu värre, så nu sitter jag här i soffan, under filten och dricker en kopp te och ser på repriser på tv.

Mer lär inte hända här i dag..


Söndag

Sitter bänkad framför nya serien Firman o funderar på hur jag ska få i mig dagens sista 7 pp.

Var o handlade i dag vilket jag totalt avskyr men tyvärr är det ett måste..
Men jag ska laga en ny rätt varje vecka har jag bestämt mig för. Och i dag blev det Fläskfile med Ädelost. Blev jättegott!

Milo var här för en klippning o passade på att låta henne vara provsmakare. Hon gav ett gott betyg, till både fläskfilen o efterrätten.

Fläskfile med ädelost
4 portioner
7 PROpoints/port


500 g. Fläskfile
1tsk. curry
2.st paprikor
2 msk. mango chutney
2,5 dl Matlagningsgrädde Max 7%
75 g. Ädelost Max 30%
1.st Banan

Skär fläskfilen i bitar, bryn lätt i stekpannan, lägg sedan i en ungfast form. Skär paprikorna i små bitar o stek på i stekpannan, häll på grädden o mango chutney o curry. Låt puttra några min å häll sedan över fläskfile. Strö över osten o in i ugnen på 250 grader tills osten fått fin färg.

Servera med ris.

Efterrätt:
3propoints

2 dl frysta hallon
2 1/2 dl floursocker
2 ,5 dl kvarg 10%

Blanda allt i en bunka o mixa, servera genast! GOTT!




Tacos

Som man tror inte borde plocka så mycket PROpoints med tanke på grönsakerna. Men det plockar på, lite dricks till, 3-6 msk köttfärs..
Mina 34 pp blev 41 i dag och det är helt i din ordning för tusan de är lördag o gott var det!

Åt tacos med svägerskan o de två små buddarna! ;)
Färgade svägerskans hår dom blev finfint!
Bus i soffan med vilddjuren, och Mario Bros på wiee! Och jag är GRYM! Eller hur Nattis?? Haha

En härlig lördagkväll!


<3 Lilla söta Mormor <3

Det händer INTE ofta men i dag så har hon lagat strömming till mig och min kusin Marcus.
Potatis, strömming och spenat, jättegott! Det var allt fart på kärringa i dag, 4 plattor i gång på spisen samtidigt hör inte till vanligheten!

Jag har under mina 31 år vart med om att mormor bakat bullar 3-4 gånger, lagat mat kan nog vara en 20 gånger kanske, inte mer. Medans andra har haft riktiga bull mormödrar så har min dom hon säger " vart ute och snörat på helgerna" o med det menas dans, högklackade skor (18cm) och en o en annan virre! :):) och så har det varit! Första gången jag drack alkohol och blev berusad var med mormor och jag var 15 år, det ena hon sa:
DETTA säger vi inte till farsan din!!
Detta var i Tyskland 1996.
Och det gjorde vi inte förren jag var 21 år..

Hon har hunnit bli 75 år och det känns det inte som..

Jag har en väldigt COOL mormor!



Riga

Verkar vara en otroligt vacker stan, gammal arkitektur (gillas), fina gågator, små butiker och lite till..

En 2 -dagars kryssning dit hade varit rolig, kostar inte alls mycket.
Någon som vill bli med? :):)


Sakta men säkert

Går det neråt. 0,9 i dag! Har 2,4 kg kvar till ett stort mål! Om 2-3 veckor förhoppningsvis så blir det av (håller tummarna)

En GuldStjärna till blev det iaf!


Jooo!

På Ikea så fanns köket som jag har ritat upp i mitt huvud! Så coolt, tåls o tänka på!!


Söndag

Efter att ha varit på vv mötet i torsdags så kom inspirationen tillbaka!
Känns riktigt bra. Tog en långpromenad i går både med en vän i själv, tig en extra sväng när vi gick skilda vägar. Ska satsa på promenader tror jag, när jag har gått upp på 15-16 tiden så ska jag ta en promenad direkt o ses ett mellanmål. Frågade hur jag skulle lägga upp ätandet när jag jobbar natt, då jag hört att man inte ska äta mellan 00-05. Men konsulenten sa att jag ska äta när jag är vaken. Får prova att äta "middag" vid 2-3 tiden på natten. Kanske ger bättre resultat då, men de ger sig! De eviga tjatet om mat, o jag som egentligen inte är en person som är allt för glad i o äta. Ett magiskt piller som man kunde äta varje dag vore nåt för mig :):)

Är så sugen på o köpa ett rött läppstift el ett läppglans. Är riktigt snyggt!

I morgon väntar ryggympa o sy nya kökdgardiner, ja jag har hjälp till detta då jag lämnat mina sykunskaper i livmodern!

Heeej!


Biggest Loser

På tv o jag sitter bänkad! Gillar verkligen de programmet! Fascinerat o se hur mycket deltagarna sliter o vilka resultat de får!


Så där ja

2 veckor har gått sen vi kom hem från vackra Thailand, under den tiden har jag umgåts med folk, shoppat (massor), ätit chips, potatismos,potatisgratäng,köttfärs i diverse former, doppat grönsaker, ätit kebab,beasås och lite tilll!
Ställde mig på vågen förra måndagen hos broder o hade inte gått upp något. :) och i måndags ställde jag mig på vågen hos vänner o den visade ett STORT + på 1,5 kg!!
F••n!

Så då förstår ni hur jobbet d va i dag o gå på VV möte, och här kommer de stora MEN då visade vågen där enbart ett LITET + på 0,2 h! Say What?!?

Sa till han att jag vägt mig o va den visade o han svarade: Det är denna våg som räknas! Snacka om att jag blev lättat! 0,2 h + på 5 veckor! De hade jag aldrig trott! :):) GÖTT

Så nu väntar en härlig sallad med kalkon,majs,gurka, sallad,ost och ananas på mig!

Heej då länge!



Thailand


Här kommer ett litet bildregn över fantastiskt vackra land....















2012

Började med ett BANG!! Jag har aldrig varit med om ett sådant firande! Smällare överallt, vackra, små och stora!

Började dagen 6:30 för att sedan ta speedboat till Phi Phi Island! Vilken resa! Vackra öar, god mat, härligt sällskap, sol o bad och det vackraste vatten jag någonsin sett, TURKOST, precis som man ser på film! Fantastiskt! Det var det bästa vi gjort på resan.

Sen var det hemfärd, dusch,ett tappert försök till o piffa till sig och sen i väg till the Longtailboat för nyårsmiddag. Jag beställde räkor, sådana där stora ni vet, och in kommer 2 STORA räkor med huvud o allt, va inte riktigt bered på de men gott var det!

Efter maten gick vi hem o la Emelie på sängen som somnat gott i sin mammas famn, gick sedan ner till stranden o släppte upp 2 risballonger, det var säkert ett 100 tal uppe på himlen, otroligt fint! Sen satte vi oss för o se på fyrverkerierna, o JÖSSES!!
Hela himlen lös av smällarna!

Vilken fantastisk dag! <3

Gott Nytt År på er!!



RSS 2.0