sååå lessamt!


Den vetenskapliga artikeln blev inte godkänd! Skit också!
Men vi har nog ordnat till den,hoppas jag kändes som ett sån dumt misstag som vi missade.Fick en klump i magen och det har inte känts bra i dag kan jag säga! Men som Ingela sa:skit i de! Ta de på måndag och ja det stämmer ju faktiskt! Jag pluggar verkligen varje dag på veckorn och då måste ju helgerna få vara fria från böcker och artiklar och reflektioner! Eller hur?
Och jag som jobbar varannan helg med,måste ju få en hel ledig helg ialla fall. Men jag tror att vi har löste de,Annica och Marina ska bara läsa det som jag har ändrat så får vi se vad det tycker men Annica tycket det var bra för hon var inne på samma spår som jag! Som tur var!

Det är en vecka kvar och sedan ska jag på praktik! På en förskola utanför stan,detta ska bli ett äventyr. Men det allra roligaste är att en av tjejerna i min klass ska vara på mitt jobb och ha sin praktik! Hahah

Men nu är det fortfarande helg och jag ska njuta av det allra sista timmarna innan det är dags för allvaret igen. ...

Fredagen var grymt rolig! Vi hoppas på en återkommare på fredag igen!

I kväll ska jag se nya Wallander filmen,får se hur den är de andra har ju inte varit direkt toppen tycker jag....

Nu har jag fått avreagera mig lite,tack för det!


New Moon-den är nog riktigt bra







Kl är 13:17


och jag sitter i soffan,har inte gjort något vettigt men sen så blev det ju en ganska lång sovmorgon idag...
Fredagkvällen var toppen! Började kvällen hos Ingela och Stefan men vin och massa prat och skratt. Vid 22 tiden åkte vi till Lidköping och folkets park,där spelade Larz Kristers! Haha
De var faktiskt bra,men pratade massor! Alldeles för mycket! Men skoj var det! Mycket skratt och dans! Ja om man nu kan kalla det för dans! Jag skulle verkligen behöva gå en danskurs,fy vad dålig jag är på att dansa!
Men roligt var det!
Var väl hemma runt halv 3 i morses...




Jag blev ledig från jobbet i dag! Inga barn förrens i morgon! Det händer inte alltid! Men gött!! Så jag i dag får det bli lite städa och sen tror jag att jag ska se nya Johan Fack filmen! Den verkar bra....

Kollar på tv 3. Handlar om överviktiga ungdomar, en är 17 år och väger 368 kg.Hur är det ens möljigt?
Verkar som en bra documentär...



Torsdag.


Jag har pluggat ta mig tusan hela dagen,jag e redig faktiskt men nu börjar de bli seg så jag lägger ner det för i dag,får reflektera lite.
Läroplanen är rätt bra allt läsa då och då faktiskt..

I kväll kommer Hetta hit och kollar på Idol,får se vad jag kan hitta i mina tomma skåp i köket som jag kan bjuda henne på..

Läste en rolig artilkel på aftonbladet.Rolig och roligt det kunde ha gått illa men i vissa lägen får man skylla sig själv faktiskt.

Onanerade när lastbilen välte
Den holländske lastbilschauffören misstänks ha kört drogad när han körde in i mitträcket på riksväg 40 utanför Borås. Nu avslöjas att han onanerade då olyckan inträffade.



Tur att man inte vet vad folk sysslar med när de är ute i trafiken..





Gick över gatan och sen var det kört..


Det knackde till i ryggen och sen dess så har jag ont! Att böja mig är det värsta och sitta,snacka om att hela rygg och rumpa sover. Att gå hjäper ju men ajaj innan det mjuknar upp...
La mig på golvet  när jag kom hem igår för att sträcka ut ryggen och de bara knastra,ingen härlig känsla kan jag säga.
Men det ger sig väl snart....

Kom hem från skolan,åt lite snabbt och sen så har jag legat i soffan,är såå trött!
Och nu sitter jag på jobbet,ska snart krypa ner under täcket.
Fryser som bara den,det har varit kallt hela dagen ta mig tusan!

Ryggen känns fortfarande inte rolig,behöver knäcka till den rejält! Någon som kan hjälpa mig med det tro?

Nä nu får jag ställa mig upp innan ryggen går sönder...


God night



Tisdagmorgon


Natten är avklarad på jobbet och här sitter jag med färska frallor och mitt älskade te! Jag äter inte så mycket bröd längre men de senaste dagarn så har jag varit sugen på färska frallor så i dag efter jobbet åkte jag till Mössebergsbagaren och kötpe frallor. Satt som en smäck.

Det regnar ute och det är mörkt,jag har tända ljus på bordet så nu är hösten verkligen här,och det gillar jag. ♥
Men i dag är det hårplugga som gäller till ca halv 12 för sen så ska jag åka med Milo och Gabbi till Säve flygplats för Gabbi ska till London några dagar,det hade ju inte varit helt fel. Dit ska jag åka igen,absolut!

Känner att det där irritationsmomentet bara blir värre och värre,jobbigt är vad det är men var eller hur ska man tackla det?
Jag funderar och funderar men aa vad ska man göra??

Skolan känns faktiskt lättare nu,lite roligare. Folk börjar prata mer och mer,den där första spänningen har släpp och det funkar bra att plugga man har ju hela tiden dåligt samvete men det får man bara släppa man får göra så gott går,kan inte göra mer än så men det kommer nog att gå bra...

Nä nu ska jag börja plugga...




Robbie Williams  Bodies






Rutiner,Tack!


Nu ska jag börja med veckomatsedel igen,detta funkar inte att ta dag för dag,nu måste det bli ordning på det. Man kommer annars lätt in i gamla vanor och det vill jag inte,så veckomatsedel får det bli! Vet inte ens varför jag slutatde med det,och nu är semstern slut för länge sen! Rutiner måste jag börja med och följa och jag har ju alla förutsättningar för att fixa det! Det blir ju perfekt med pluggandet,måste bara komma igång och inte skjuta upp det mer. Det ska ju inte vara så svårt eller?

Det funkar ju så bra med chipshelgen en gång i månaden och klarar jag DET då borde jag klara av att fixa till rutinerna! Skärpning fröken lilla!

Men över till nåt annat:
Fredagkvällen var en toppenkväll!

Prat,vin,god mat och härliga vänner,en fredagkväll som den bör vara.
Först var vi hemma hos Linda och drack gott vin och pratade massor och massa skratt blev det. Middagen på Mingus var supergod,jag gillar ju deras nachotallrik men det är inte chipshelg denna helg så jag fick hoppa över det denna gång men Mingushamburgaren var himla god den med.
Det var så skönt att bara sitta ner,bli serverad,och bara prata och skratt hela kvällen. Sådana kvällar gillar jag..
Mer av sådant tack!

Lördagen då?
Joo jag har putsat fönstren! Äntligen kan man säga! För de har varit hemska men det har inte varit läge på att putsa dem för de har renoverat så mycket utanför,men nu blev det äntligen gjort,så min lördag har varit värsta städardagen! Skönt när det är gjort,nu har jag bara förådet i källaren kvar för nu ska jag sälja bröten!
Och sen så har det blivit lite fika med kaffe och lite paj..
 
Och i morgon ska jag kika ner och titta på backlucke loppisen,tänkte att jag skulle sälja där om 2 veckor. Det är jättekul att sälja faktiskt,jag är inte mycket för att köpa på loppis men sälja gillar jag!







Friday I´m in love


Kära fredag va du är underbar!
Jag har längtat efter dig,du innebär denna helg att det är ledighet som gäller och det är efterlängtat! ♥

Förkyldningen är fortfarande kvar men det var bara att bit ihop för det var seminarium i dag och detta är OBLIGATORISKT! Ett big no no att missa,för det innebär kompleteringar och det vill jag inte ha! Usch,det ska försökas undvikas så mycket som möjligt...

Men nu är det fredag och min trogen följeslagare är med mig i soffan. Jag passar på att kurera mig innan Åsa kommer och hämtar mig för i kväll ska töserna ut och förlusta sig,äntligen ska vi komma till skott!
Jennie,Madde,Linda,Åsa och jag och middag på Mingus,det ska bli myyys.




En ny trogen följeslagare i mitt liv


och det är en kopp te! Ja en kopp te som följer mig varje dag här hemma,framförallt nu när jag är förkyld. Men även annars så följder den mig min stora fina vit/gröna kopp från Indiska som jag tycker så mycket om...

Ja förkyldningen är kvar men jag mår lite bättre i dag än vad jag gjorde i går,ska ju träffa Åsa om en stund men frågan är om hon verkligen VILL träffa mig i dag. Vill och vill men hon är väldigt känslig för förkyldningsbassulusken..
Jag får ringa och fråga henne..

Trots att jag inte alls var så pigg i går så fick jag massor gjort! Med studierna i alla fall,så pass att jag inte tänker läsa i dag,joo jag ska läsa lite i kväll för min svägerska är så snäll och skriver ut lite åt mig...
Men annars så känner jag att jag ligger jättebra i fas och det känns toppen! Halleluja!

I går på kvällen gick jag hem till syster yster och kollade in deras nya lägenhet och den var jättefiiin och de trivs jättebra! Det blev en hel del skratt denna kväll faktiskt och de behövdes mitt i förkyldningen och litteraturen! Hade dock ingen inflyttningspresent till dem men de får jag ordna till...

Idol ha ju dragit igång igen,jag har inte sett alla avsnitt med detta var ju helt underbart,han trodde verkligen att han var såå bra men hans reaktion när han blir neckad är ju underbar!



Enjoy....




Hjälp!



Jag har råkat fått bort min profilbild,arkiv och kategorier.
Är det någon som vet hur man får tillbaka det?

OnSdAg


Pratade precis med Åsa i telefon,bestämde att vi skulle ta en prommenad och en kopp kaffe i morgon.Det är alltid lika roligt att träffa Åsa...

I dag har dagen gått till att plugga än så länge,Didaktiska studier är boken som jag har läst. Intressant faktiskt. Barn lär sig genom leken.
Jag har lite mer kvar att läsa men jag har ett problem,den ena boken jag lånade är av fel årgång 1998 och jag behöver ha 2007,what to do???
Jag får helt enkelt kopiera det kapitlet som jag behöver och läsa det i efterhand.Sen behöver jag kopiera lite  mer,trodde verkligen att jag hade allt men jag får skylla mig själv när jag är så klantig...
Måste bli bättre på detta!! Det är ett måste!!

Så jag får läsa det jag har och ägna mig åt att renskriva lite...

Såg filmen I taket lyser stjärnorna i söndags,den var så otroligt bra! Den handlar om en tonårstjej vars mamma har cancer...




Nä nu ska jag fortsätta plugga men jag borde äta nåt med men vad??


Bedtime


snart i allafall...
Har  lite småpyssel kvar innan det är dags för jobbsängen...

Mår fortfarde pyton!
Men efter detta pass så är jag ledig från jobbet i 4 dagar! Lovely!
Har skola på fredag,heeela dagen men det funkar det med...

Milli var hemma på fika förut,det blev broccoli/svamp och kyckling paj till lunch och kaffe och kaka till efterrätt.
Set är alltid lika kul att träffa henne...

Nä nu måste jag lägga mig och sova,ska upp tidigt i morgon!

Som ett utsketet äpple

mår jag i dag! Ont i halsen,förkyld och ont i huvudet!
Det var ju det här som jag inte har tid med..
Men det är inget att göra åt,får krypa ner under filten och läsa litterartur i stället. Försöker kurera mig med en kopp te nu, mitt Selam Lagerlöf te som är så ljuvligt.Köpte det i Väärmland när vi var på Mårbacka.Nästa år ska jag köpa på mig flera påsar så de räcker hela vintern,för så mycket som jag dricker av det så lär det vara slut snart...


Patrik Swayze är död. Det är sorgligt,han var ju den som var min  favorit på 80-talet ,kan inte räkna hur många gåner jag har sett Dirty Dancing..
Men han är på ett bättre ställe,där han slipper vara sjuk och ha ont mera..



Detta är min absoluta filmfavorit!
No one put´s Baby in the cornor.


Mycket har jag att göra som ni märker,sitter på youtube och kikar lite....
Men snart kallar sängen,ska fortstätta att läsa min bok. Tänk om skollitteraturen kunde fastna lika lätt som vanlig  böcker,det hade varit toppen.

Jag är nog rätt glad att jag inte är en Hollywoodfru,de verkar vara så himla ytliga och lite smått konstiga..
Men vad vet jag,de är säkert lyckiga....

Nä nu får det bli bingen!



Beck I stormens öga....


Flickan som lekt med elden...





11/10 i Stockhom


Då är det Green Day som gäller!!


I love!


Bloody Monday


Äntligen börjar denna dag lida mot sitt slut! Halleluja!
Denna dagen har varit lååång,både skola och jobb. Fast det har varit lungt,fick sällskap av Elina på vägen hem som jag inte har träffat på länge,skojjigt.

Det var bara hem,diska lite och sen i väg till jobbet. Det enda som känns jobbigt är att jag inte har tiden att träffa folk längre,känns det som i alla fall.
De senaste 4 veckorn har gått i ett och famij/vänner och skojjigheter har inte blivit av på samma sätt.
Lite har jag hunnit med men inte mycket. Sen så får jag skylla mig själv när jag har jobbat 3 helger på raken.
Men i helgen är jag leedig! Och det ska bli underbart!! Sovmorgon på lördag!!!
På fredag ska vi ha lite tjejmiddag,Jennie,Linda,Åsa,Madde och jag! Ska bli så himla kul! Har inte träffat någon av dem på länge förutom Madde..
MEN på fredag ska det ätas gott och drickas massa vin,tjohoo...



I morgon blir det lite plugg och sen kommer Milli förbi en sväng och sen blir det att jobba i morgon natt.

Och nu har jag börjat få ont i halsen!
Usch,jag har inte tid att bli sjuk....
Men det blir som det blir....

Nä nu ska jag se lite på Svenska Hollywoodfruar på tv 3...






Sunday Blody Sunday



Ska starx göra mig i ordning för att gå till Milo och Gabbi för lite filmtajm. Across the universe. Dopet i går var fint,och Jesper han var så duktig,inte alls ledsen.
Vi visste inte vart kyrkan låg så vi mötte upp Olle och Annelie vid Coop och där skulle vi även möta upp Göteborgarna,som var väldigt sena.Dopet började kl 15 och 14:40 hade de inte kommit. Och till Fivlered tar det liksom en stund.Men när de kom var det bara till att GASA!
Och gasa det gjorde vi verkligen,vi kom fram till kyrkan typ 15:05,pinsamnt!
De väntade på oss!
Men de var ju snällla som inte började,men som tur var vi många som kom sent!
haha

Efter kyrkan var det dags för fika i bygdegården och det var mysigt,hela halvtimmen jag var där.Jag var tvungen att ge mig hemmåt för jag skulle jobba.
Men det var roligt den stunden som blev.

  Victor,Sara och Jesper.



Nä nu måste jag sticka!

hejjdå

Foga!



KL 9 ringer det på dörren: God morgon,god morgon säger en gubbe!
Hejhej tycke jag!
Foga säger han, just det de ska ju fixa balkongen!
Kom in.ni har verkligen mycket att göra,säger jag och småpratar. Han svarar:Foga!
Han fatta inte vad jag sa! Pratade ingen svenska överhuvud taget. Lite roligt var det faktiskt.
Dagarna ser likadana ut nu för tiden,plugg,plugg eller jobb. känns som att jag inte hinner så mycket mer. Men jag måste väl komma in i det bara antar jag.

Men i dag hann jag med både plugg och fika med Madde. Det var himla mysigt att sitta där i solen och prata. Och varmt var det,superhärligt väder. Me like!
Sen så blev det lite handling åt svägerskan som ligger sjuk.
Men nu i kväll har jag varit bra seg och trött....

I morgon så är tanken att jag ska vara ledig,men jag känner att jag borde öppna böckerna lite ändå,men en sak som jag ska göra så är det att träffa Åsa,världens bästa Åsa!
OCH sen så vill jag pimpa till min nyrenoverade balkong lite...

Men nu kallar sängen..

hejjdå

Nya glasögon?


Bad Gabbi vara smakråd till nya glasögon! Hon svarade glatt ja!
Så jag skickade denna bild!



Lite roligt var det faktiskt!
Jag hittade ett bildredigerings program som var himla roligt att använda sig av.

Att det kan vara så gött med helg,så otroligt gött!

I går blev det fredagsmys hemma hos Milo och gänget. Det bjöds på tacopaj,gottgottigottgott..
Vi har alltid lika roligt!
Men erkänn att ni blev impade av min kunskaper i VEM VET MEST? hihi

Sov till halv 10 i dag och det har inte hänt på evigheter! Men skönt var det. Tog en lång frukost framför nyhetsmorgon,härligt!
Sedan så vid 12 hämtade jag Milo och vi for till Kinnarp för att fynda lite men hittade tyvärr inget. Sedan skulle vi till second hand men där stängde de kl 13,så vi åkte ner till stan i stället,gick in på Hemtex och Vero Moda,hittade inget där heller förutom min moster och min kusiner,så vi följde med och fikade..
Sen åkte vi och handlade,och jag behövde massor av saker!
Men sen for vi hem och jag började städa,dammsuga,tvätta fönster,damma,diska,tvätta kläder! Ja massor och jag MÅSTE hämta tvätten,det har jag glömt!
Sen ska jag lägga mig,ska jobba en lite sväng i morgon!

hEjJdÅ

Torsdag


Stunden i skolan i dag var kort,9:15-10:00.
Kändes nästan knäppt att åka dit men jag tog mig en tur till maxi och köpte en tröja på Gina Tricot i efter. Och ett pennfack på Ica.
Så nu har jag suttit här och skrivit ner min första inlämningsuppgift,mina reflektioner om proffesionalitet och lärarkompetens.
Känner lite smått oro över denna ,jag är inte alls bra på att skriva ner och reflektera.Men vad kan bli fel egentligen? Det är ju mina egna tankar om det som de vill veta. Och hur fel kan det vara?
Men om det skiter sig så får jag bara göra om den....

Så nu ska jag låta skolan vara för i dag,för jag ska hämta syskonbarnen kl 15 så vi får mysa lite,jag och Emelie om inte annat.

Men en sak som jag MÅSTE göra är att åka och handla! Vet inte när jag riktigt handlade sist,nu ekar det i både kyl och frys men fy vad tråkigt det är. Får ta det i morgon efter skolan. 

Jag vill gå på bio i helgen,Nya Beck filmen hade inte varit fel!

Nä nu är det kaffetajm,hejhej

Plugg



Proffessionalitet: innebär i det allmänna språkbruket att göra något på ett fackmässigt godtagbart sätt. Det är att vara skicklig och få ekonomisk ersättning för det man gör.

Lärarproffessionalitet: en lärare har lärarkompetens när han/hon har en pedagogisk grundsyn, olika värderingar, god attityd och reflektions-förmåga. Läraren ska ha ämneskunskaper, kunskaper om utrustning och struktur. För att en lärare ska ha lärarkompetens krävs det att han/hon har praktisk-, kognitiv-, didaktisk- och sociala kompetenser.

Nu ska jag bara få ner detta på ett a4 ark med mina egna reflektioner om hur en lärare ska vara. Får se vad min studiegrupp har för tankar kring detta,jag vet ju hur jag tycker att en bra lärare ska vara.
Detta är min stora svaghet,att skiva ner och få det att låta bra,inte upprepa mig. 
Och referera till litteratur,käre barn!
Men jag antar att jag bör blir bättre på detta ju längre tiden går....

Nu ska jag läsa lite till innan maten är klar och jobbet kallar kl 17. Men i morgon innan jag ska till skolan så måste jag ta tag i livet här hemma med,dammsuga!!!


hejjdå

RSS 2.0