Grattis!!!

I dag fyller fasters stora tjej Emelie 4 år! 4 år! Det är inte klokt,var ju inte längesedan vi hälsade på henne när hon låg på BB alldeles nyfödd!

Innan vi for till Emelie för att kalasa så starta inte bilen,den var stendö! Hände inget! Ringde Storebror om startkablar,han hade inga men mormor som var hemma hos dem hade! Så han kom och han grejjade och jag gasade för fullt! Du får inte gasa sååå!! BATTERIET KAN SPRÄNGAS!!! ojoj! Det visste inte jag! Men pärlan piggnade till och tog oss till kalaset... Inte så konstig,har ju knappt använt bilen under januari månad..
Tack broder!

Vi bjöds på jättegoda kakor och finfin tårta. Vi skrattade och hade roligt,vilket var ett tag sen för min del. Många fina presenter fick hon.





Men nu är det söndagkväll och jag är dundertrött,ska faktiskt ta och lägga mig.Tableterna jag fick utskriva när jag var hos läkaren tar musten ur mig helt,känner mig helt lealös  hela kroppen.Otäck känsla. Men läkaren sa att jag borde känna att värken i nacken skulle försvinna nästan direkt,och det kan jag inte hålla med om. Värker som aldrig förr.Men denna vecka blir det jobb,eller jobb,jobbar bara 2 dagar,tisdag och fredag.
I morgon ska jag ta mig i kragen och ta en prommenad till Linda på lite fika.
Nä nu ska jag ta mina piller och hoppa ner i bingen..

God natt

HUr tråkigt kan man egentligen ha på en skala?


Den 27:e kommer lönen,då ska räkningarna betalas,men hur kan man bara glömma sitt anvädar Id och lösenord???
Har suttit hur länge som helst och kommer inte på det,har testat och testat så jag har spärrat de nu så jag får ta mig till banken i morgon och ordna det. Måste köpa present till Emelie som fyller år på söndag,två smällar på en gång eller vad man nu säger.





En semla hade suttit fin,fint nu kan jag säga.Har varit sugen i 2 dagar nu.Semla är så gott,lite väl mycket grädde kan jag tycka men åå va gott,och en god kopp kaffe med irish cream. Lovely!

Filmen jag skrev  om I värmen av skuggan,den måste ni se.Den var sååå bra!

Nu ska jag ta mig en treo,försöker att inte ta några tabletter men just nu så är huvudvärken olidlig,och sen ska jag ta och lägga mig på soffan under filten vilket är fruktansvärt tråkigt.....


I skuggan av värmen


Denna film får hoppa in i dvdn nu,jag har sovit mycket under dagen och just nu är jag pigg som en mört,så jag ska krypa ner under filten och kika på film men känner jag mig själv rätt så sover jag inom en kvart,som tur är kanske,hihi







                 Tack Jonna för hjälpen med bloggen!







SnyggLisa <---> Joel Kinnaman






VeCkA 4

av yrsel,huvudvark,nackont och axelvark har paborjats. Att det inte kan ge sig,men jag ska ju tillbaka till lakaren pa fredag men ska forsoka fa en tidigare tid om det ar mojligt.

Jobbade i torsdags och fredags men madde inte alls bra,kandes som jag var full hela dagen,hihi
Igar madde jag inge bra och pa kvallen hade jag sa ont i huvudet sa jag visste knappt va jag hette.
Sa jag ringde och sjukanmalde mig igar kvall. Sa att jag stannar hemma hela veckan,och att jag hor av mig pa mandag da jag har ledig dag,forhoppnings vis sa kan lakaren klura ut vad det ar for fel pa mig och att jag sedan mar battre och kan jobba igen.

Annars hander det inte sa mycket,orkar inte.Sover och sover och sover,Mitt hem,min borg sager man ju,men for tillfallet ar det mitt hem,mitt helvete har kanner jag. Vaggarna kryper inpa mig och jag kanner mig instangd,forsoker ta prommenader for att fa frisk luft med det blir inga langa,det snurrar i huvudet aldelles for mycket. Men jag forsoker ialla fall. Men det  kunde ju vara varre,jag blir snart battre ska vi se.
Men om inte detta forsvinner snart sa blir jag knapp!

Na nu far vi forsoka se det fran den ljusa sidan aven om det ar jobbigt for tillfallett..

Linssoppa ar ju smarrigt,de funderar jag pa att gora en dag i veckan men jag behover handla hem lite for det ekar i kylskapet. Helt tomt ar det.

Linssoppa

1  gul lök
1 msk olja
1 st purjolök
1 liter vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 burk 400 g, krossade tomater
4 st potatisar
2 dl röda linser
1 msk färsk eller 1 tsk torkad basilika
vitpeppar
(salt)


Gör så här

1. Vitlöksyoghurt: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i ca 30 minuter. Om du använder matyoghurt behöver den inte rinna av.

2. Blanda sedan med pressad vitlök och gräslök.

1. Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan tills den blir glansig. Skiva purjolöken och låt den fräsa med löken ett par minuter.

2. Häll på vatten, buljongtärningar och tomatkross. Skala och tärna potatisen och lägg i soppan.

3. Låt småkoka i ca 10 minuter. Lägg i linserna och koka i ca 10 minuter till.

4. Smaka av med basilika, vitpeppar och eventuellt salt. Servera med en klick vitlöksyoghurt i varje sopptallrik.



Har aven massa vitkal hemma sa jag tankte ta mig i kragen och gora
coleslaw..

Coleslaw

2 dl matyoghurt
1 msk fransk senap
1.5  tsk salt
vitpeppar
3  st grovt rivna morötter
0.5  l strimlad vitkål

Gör så här

 Vispa ihop yoghurt, senap, salt och lite peppar. Rör ner morötter och vitkål.


Visst har jag mycket att gora med min tid for tillfallet,hihi


Med tårar i ögonen

Skriver jag dessa ord, Hon finns inte mer,min van.Den van jag tycker sa mycket om.
I sondags somnade hon.
 Har fortfarande svart att forsta att hon ar borta.Tanker pa sista gangen jag traffade henne,inte i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle bli sista gangen. Tanker pa den stunden hela tiden. Har haft graten i halsen hela veckan,kanns sa overkligen,far tarar i ogonen bara jag tanker pa att hon inte finns mer. Kanns ofattbart.



Vila i frid,min van....

Vill ha dig i vardagsrummet hos mig




Sjuklingen

ja da har man gatt och blivit sjuk! Kom som ett brev pa posten,kande i sondags pa jobbet att jag inte var riktigt piggelin,tankte mest da att jag va trott men sedan pa kvallen sa skom febern. Och det gillar jag inte,blir sa himla trott av feber,sa jag har legar i sangen i 2 dagar nu och borjar bli trott pa det. Jag gillar inte att vara hemma fran jobbet men har lart mig att det ar battre att ta och vara hemma och kurera sig direkt for annars sa sitter forkyldningen i i flera veckor pa mig! Sa jag hoppas de forsvinner snart.Men i dag ar jag fakiskt lite piggare,orkar sitta uppe lite.

Datan ar fortfarande knepig sedan den la av att fungera,vissa ganger sa fungerar inte tangenterna,dvs det gar inte att skriva over huvudtaget! Haha den e bra lustig.

Har kommer lite bilder fran nyar

 
 
Har tyvarr inga fler..
Men roligt var det,haha

Nu nar jag har legat i soffan sa vill jag bara plocka bort julsakerna,nu borjar jag tycka illa om dem,framforallt julgardenerna,usch,sa fort jag orkar sa aker de ner!

hejjda

December kom och forsvann lika fort...

Antligen funkar min data igen,ja som ni ser sa kan jag inte skriva de 2 sista bokstaverna i alfabetet. Vi fick rensa och tomma datan pa allt och installera ett nytt xp och detta rakade vara pa engelska.Sa jag far forsoka losa detta. Men den funkar ju iallafall igen och det ar ju huvudsaken. Jag har hunit fylla ar,julen ar over och idag ar det 1.a januari 2010.

Julen ar inte min favortitid pa aret men den har varit lung och harlig,forutom att vi har fatt grava fram bilen 3 ganger och puttat ut den 2 ganger pga all sno! Och va sno sedan,I love it! Sa ska december se ut,harligt!

I gar var det nyarsafton och vi samlades har hemma hos mig och at god mat,drack gott vin och spelade spel och skrattade en himla massa! Vi blev 7 st,precis lagom.Som vanligt sa glommer jag av att jag faktiskt har en kamera! Sa de blev inga bilder for min del men det kanske nagon av de andra kan skicka till mig...

Men detta ar jag hoppas jag verkligen pa att fodelsedag\julafton\nyarsafton spederas i ett helt annat land och sa ar planerna nu iaf. Thailand december 2010!
Blir spannade att se vad 2010 har att erbjuda...

Go fortsattning till er alla...


RSS 2.0