Fläskfilé
Fläskfile Balsamico
1 fläskfilé, ca 500 gArla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
I msk konc kycklingfond
2 tsk torkad oregano
½ tsk kinesisk soja
½ msk majsstärkelse
Gör så här
Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Salta och peppra och stek dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, vinäger fond, oregano och soja. Rör om och låt koka 3-5 min. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Servera med ris och grönsaker.
Campinjonsfilé
4 port
600 g fläskfilé200 g färska champinjoner
½ gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
½ msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad dragon
½ dl hackad persilja
Gör så här
Skär köttet i skivor och svampen i klyftor. Skala och hacka löken. Salta, peppra och bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs svamp och lök i pannan. Blanda ner crème fraiche, vinäger och örter och koka upp. Lägg tillbaka köttet och koka under lock ca 5 min. Servera med pressad potatis och stekta tomater.
Fläskfilé med curry och banan
600 gram Fläskfile
10 stycken små färska champinjoner
1 röd paprika
1 orange paprika
1 gullök
2 bananer
4- 5 dl vispgrädde
2 dl god riven ost
curry
Ställ ugnen på 200 grader
Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Grovhacka paprikorna , och lök
Putsa fläskfilen och strimla den.
Bryn den tills den är ordentligt genomstekt.
Lägg sedan fläskfile-bitarna i en ugnsfast form, och lägg paprikabitar
samt lökbitar över detta. Klyfta champinjonerna och lägg dem över paprikan.
I morgon ska jag träffa Miss A med dotter för att äta lite lunch på stan,det är himla mysigt att göra när man har en ledig dag.
Jobbar 2 dagar till sen är jag ledig i 11 hela dagar! Ska bli helt underbart ska jag säga er!