Skaldjurspaj

Pajskal med kesella:

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
125 g kesella 1 %
50 g flytande margarin
2 msk vatten
1 – 11/2 krm salt

Blandas ihop i en helt vanlig bunke.

Fyllning :
2 burkar med kräftstjärtar a´170 gram styck
1/2 purjolök
1/2 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
Salt och peppar och lite cayennepeppar

Så här gjorde jag:

Ställ ugnen på 225 grader, och picka pajdegen och förgrädda i ca 10 – 15 minuter.

Rör ihop 1 1/2 burk med kräftstjärtar
( resten sparas till dekorering ), med dill och hackad purjolök .

Mät upp grädde i en skål, och knäck i äggen- vispa ihop detta lite lätt för hand.
Salta & peppra gräddblandningen och smaka av med lite cayennepeppar.

Häll blandningen över all kräftfyllning.

Ställ sedan in i ugnen i ca 15- 20 minuter till – tills den fått vacker färg.

Dekorera sedan med kräftstjärtar, citron och dill.

Klart! :)

Supergod och enbart 7 pp/ bit då jag fick ut 6 bitar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0